Росіяни обстріляли село Понятівка Херсонської області

Фото: t.me/phogovua

Російські війська за добу обстріляли 20 населених пунктів Херсонської області та Херсон. Про це повідомляють глава Херсонської ОВ Олександр Прокудін та Херсонська обласна прокуратура.

– Близько 05.40 російські військові обстріляли Дар’ївську громаду Херсонського району. Внаслідок обстрілу села Понятівка загинув 35-річний чоловік, двоє отримали поранення, – розповіли у прокуратурі.

Прокудін зазначив, що також було зафіксовано попадання в житлові квартали, пошкоджено 12 багатоповерхівок та 40 приватних будинків. У Херсоні окупанти потрапили в об’єкт критичної інфраструктури, адміністративну будівлю та друкарню.

За цим фактом Олешківською окружною прокуратурою розпочато досудове розслідування з кримінального провадження у зв’язку з фактом порушення законів та звичаїв війни, у тому числі умисного вбивства.

  • 27 лютого армія РФ здійснила атаку на Херсонщину, внаслідок якої снаряд потрапив у вантажне судно. Також постраждали автомобілі, а пошкодження було зафіксовано на 12 багатоповерхівках, 15 приватних будинках, фермі та елеваторі. Атаки сталися у кількох населених пунктах, включаючи Червоний Маяк, Осокорівку, Дудчани, Берислав та інші. Було також обстріляно авіацією, в тому числі з використанням керованих авіабомб, околиці селища Зеленівка.
  • Цього ж дня росіяни обстріляли населений пункт Велетенське, і одне з влучень прийшлося на житловий будинок. На той момент там знаходилася 82-річна жінка, від отриманих поранень вона загинула на місці.
  • 24 лютого росіяни атакували Білозерку. Внаслідок атаки загинула 35-річна жінка, ще шість людей отримали поранення.

Фото: t.me/phogovua

Фото: t.me/phogovua

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *