Росія завдала найбільшого удару по Україні з початку року – деякі регіони залишилися без світла, є загиблі

Фото: REUTERS

В ніч на 22 березня Росія атакувала українські міста, випустивши 151 ракету і дрон-камікадзе. ППО збила 55 Shahed і 37 ракет. Це найбільша російська атака на інфраструктуру та енергетику у цьому році. Відомо мінімум про п’ятьох загиблих – двох у Хмельницькому та трьох у Запоріжжі. У Полтавській, Сумській, Одеській та Дніпропетровській областях перебої з електропостачанням. Про це повідомили міністр МВС Іван Клименко, командувач Повітряних Сил Микола Олещук та очільники міст.

Сьогодні вранці ворог атакував інфраструктурні обʼєкти, є руйнування житлових будинків та жертви серед цивільних. Під ударами ворога були Запоріжжя, Хмельниччина, Одещина, Дніпропетровщина, Полтавщина, Миколаївщина, Вінниччина, Львівщина та Івано-Франківщина, – повідомив Клименко.

У Запоріжжі три людини загинули. 4 будинки вщент зруйновано, понад 40 – пошкоджено. За кілька годин ворог випустив по Запоріжжю майже 20 ракет. Цілив по критичній інфраструктурі, але потрапив виключно в цивільні. Перекрито автомобільний рух на дамбі ГЕС, загрози прориву немає, повідомив Голова ОВА Іван Федоров.

Удар по дамбі ДніпроГЕСу. Фото: t.me/Denys_Smyhal

У Харкові росіяни понад 15 разів вдарили по об’єктах енергетики, є влучання в критичну інфраструктуру. Місто майже повністю без світла (700 тис. споживачів), є перебої з водопостачанням, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

У Хмельницькому пошкоджені обʼєкти інфраструктури і житлові будинки. Двоє загиблих і постраждалі, повідомив голова ОВА Олександр Симчишин.

На Львівщині безпілотник влучив в обʼєкт енергетичної інфраструктури, без постраждалих, повідомив голова ОВА Максим Козицький.

В Івано-Франківській області росіяни влучили в об’єкт критичної інфраструктури. Постраждала одна людина, повідомила голова ОВА Світлана Онищук.

У Вінницькій області є влучання в об’єкт критичної інфраструктури, повідомив голова ОВА Сергій Борзов.

На Полтавщині, Сумщині. Одещині та Дніпропетровщині ввели графіки аварійних відключень.

  • Рано-вранці 21 березня Росія атакувала Київ 31 ракетою. У столиці внаслідок падіння уламків постраждали 13 людей, а в області – чотири. 
  • Ввечері 21 березня ворог вдарив по Миколаєву балістикою, загинула одна людина і ще шестеро постраждали. 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *