Росія за добу атакувала Сумщину 274 рази

Фото: facebook.com/policesumy

Упродовж минулої доби військові РФ продовжували обстрілювати територію Сумської області. Загалом зафіксовано 274 удари, повідомили в регіональному відділку поліції.

Внаслідок атак пошкоджено 4 приватні та 3 багатоквартирні житлові будинки, господарське приміщення, літню кухню, магазин та гараж. За даними фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».

За даними Сумської ОВА, вночі та зранку росіяни здійснили  5 обстрілів прикордонних територій та регіону.  Зафіксовано 11 вибухів. Обстрілів зазнали Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Есманьська громади.

Сумщина. 19 березня. Фото: facebook.com/policesumy

  • 18 березня голова Сумської ОВА Володимир Артюх завив, що попри постійні обстріли ризиків прориву кордону росіянами немає. Він наголосив, що найбільша небезпека нашого регіону – це повітряні та ракетні удари, які значно інтенсивніше стали відбуватися по нашій інфраструктурі. Артюх додав, що від обстрілів страждають до п’яти населених прикордонних пунктів Сумщини. У кожному з них залишилось від 3 до 10 людей, яких наразі евакуюють ЗСУ. Загалом місцеві жител повністю покинули 22 населені пункти області. 
  • Раніше росіяни запустили ІПСО про те, що влада не звертає увагу на постійні обстріли прикордоння Сумської області та залишила людей без захисту. У соцмережах розповсюджуються пости із заголовками “прикордоння Сумщини стирають з лиця землі”, “Чому всі мовчать про Сумську область”, “Не мовчіть про Сумщину” тощо. У цих постах говорилося, що влада і медіа нібито не звертають увагу на ситуацію в області та нічого не роблять, щоб надати ситуації розголосу і захистити людей. 

 

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *