Прикордонники затримали ухилістів, які намагалися відпливти до Румунії у дитячих колах та нарукавниках

Фото: dpsu.gov.ua

Прикордонники затримали двох чоловіків, які мали намір незаконно перетнути по Тисі кордон з Румунією. Чоловіки вибрали для цього дитячі нарукавники та дитячий круг. Про це пише Державна прикордонна служба.

– Один із плавців є мешканцем Закарпаття, інший приїхав із Полтавщини. Прикордонники з’ясували, що закарпатець пообіцяв своєму товаришу супроводжувати його до сусідньої країни. З цією метою він забезпечив полтавця гідрокостюмом і «надійним» плавзасобом – надувним дитячим колом, а щоб він не сумнівався, що стрімку і бурхливу гірську річку з потужною течією легко подолати себе закарпатець убезпечив надувними дитячими нарукавниками з рожевими фламінцями. Про те, що глибина Тиси на напрямку їхнього руху сягає чотирьох метрів, а ширина майже 50 метрів і що в річці вже потонули майже два десятки чоловіків – провідник вважав за краще мовчати, – розповіли прикордонники.

За супровід ухиліста закарпатець планував отримати 3200 доларів, кажуть прикордонники. Щодо затриманих складено адмінпротоколи за спробу незаконного перетину державного кордону України, справи направлені до суду.

Двох чоловіків, які мали намір незаконно перетнути кордон з Румунією затримали. Фото: dpsu.gov.ua.

Раніше видання ВВС повідомило, что з України з початку повномасштабного вторгнення втекли 20 000 чоловіків, побоюючись мобілізації. Видання встановило таку кількість, запросивши дані про нелегальний перетин кордонів у Румунії, Молдови, Польщі, Угорщини та Словаччини в період з лютого 2022 по 31 серпня 2023 року.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *