Правоохоронці показали катівню у Херсоні, де мучили 90 осіб

Фото: facebook.com/khersonpolice.official

Правоохоронці встановили, що у Херсоні під час окупації у підвальних приміщеннях обласного главку поліції росіяни організували катівню, де утримували та мучили близько 90 громадян України. Їхня доля деяких досі не відома. Відповідне розслідування завершено, повідомляє поліція Херсонської області.

– Після звільнення Херсона було встановлено, що під час окупації міста військові РФ у захопленому приміщенні обласного главку поліції в ізоляторі тимчасового тримання, що нефункціонує багато років, організували застінку. Сюди окупанти привозили незаконно затриманих місцевих жителів і піддавали тортурам. Слідчим вдалося встановити особи причетних до тортур двох злочинців – військовослужбовця РФ та громадянина України, – зазначили правоохоронці.

Встановлено, що до тортур причетні 33-річний військовослужбовець РФ та 33-річний житель Олешок, який погодився на співпрацю із силовими структурами окупантів. Також поліцейським відомо, що у червні 2022 року злочинці в обласному центрі незаконно затримали 40-річного херсонця, одягли йому на голову мішок та привезли до будівлі ГУНП у Херсонській області.

  • На Харківщині після звільнення від російських окупантів виявили 28 катівників, де загарбники знущалися з мирних українців. На сьогодні це найбільша кількість катівень по всій країні.
  • Раніше в Генштабі заявили, що на тимчасово зайнятих територіях України фіксуються випадки насильницького викрадення проукраїнсько налаштованого населення, а також облаштування нових катівень для їхнього утримання.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *