У нас люди наївні можливо, але не тупі: зірка Слуги народу на собі відчула, як це бути матір’ю окупанта

Під час повномасштабної війни, влітку 2022 року, акторка Катерина Кістень переїхала до столиці Швеції, Стокгольму. Саме там вона знялась в українському фільмі “Лишайся онлайн”, який виходить в прокат 28 березня. Це перший проєкт від початку великої війни, участь в якому взяла заслужена артистка України.

У пригоді став телефон 44-річної артистки, на якій вона знімала не лише проби, але й самі сцени з фільму. За сюжетом фільму, Кістень – мама російського окупанта в Бучі, яка спілкується у ворожій соціальній мережі.

До дна не дісталася: зірка Папіка та Слуги народу перевтілилась в матір окупанта 1

“Це доволі цікавий, але складний досвід. Було питання затримки зв’язку, а сцену треба було відзняти фактично в режимі прямого ефіру. Телефон був закріплений на моєму ноутбуці і я бачила саму себе в кадрі. Тобто, з одного боку це було цікаво, грали ніби з дзеркалом трохи. Водночас я граю такий персонаж, на якого мені і самій було неприємно в кадрі дивитися. Думаю ця сцена і вийшла такою справжньою, бо це все було і справді онлайн”.

Знайти антураж квартири з радянським інтер’єром у Швеції стало ще тим викликом для місцевих представників кіноіндустрії, які допомагали зі зйомками. Виручила хазяйка апартаментів, у якої Кістень винаймала кімнату. Саме вона підказала стару закинуту суконну фабрику.

“Шведський декоратор дуже намагався наблизити антураж до такої суворої російської реальності. Він спеціально приготував якійсь зліплені макарони. Тобто, знайшов те, що шведи точно не їдять. Знайшов десь тушонку, реально людина підійшла максимально відповідально”.

Катерина Кістень та інші актори серіалу

Катерина Кістень та інші актори серіалу “Слуга народу”

Найважче, зізнається акторка, бачити поруч звичне життя європейців, коли граєш реальність жахів війни.

“За вікном кухні в якій ми знімали стояла черга щасливих шведів за морозивом. Уявіть, щасливі повільні шведи, їдять там морозиво, а у нас тут крики, смерть війна. Це настільки відповідало тому, що у світі відбувається. Такий сюр, що було враження, що я з’їхала з глузду… Я перевтілилася, але таки до дна не дісталася. Як і звідки у них береться оця тупість – я не розумію. У нас таких нема, у нас люди наївні можливо, але не тупі. Ця обмеженість – це щось ментально особливе”.

Катерина Кістень з шведськими кінематографистами

Катерина Кістень з шведськими кінематографистами

Художній фільм “Лишайся онлайн” розповідає про те, якими українців були на початку повномасштабної війни. Події відбуваються у березні 2022 року. До рук волонтерки Каті потрапляє ноутбук зниклого безвісти Андрія. Шукаючи підказки в листуванні та контактах, вона виходить на його слід. Він – в окупованій Бучі. Катя дає обіцянку його маленькому сину повернути батька.

У фільмі, який було знято без залучення державних коштів, окрім Катерина Кістень також знялися Єлизавета Зайцева, Олександр Рудинський, Олеся Жураківська, Роман Лях, Олександр Ярема, Євген Ковирзанов, Ірина Тамім та інші актори. Режисеркою виступила Єва Стрєльнікова

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *