Наїзд на натовп пішоходів у польському Щецині: водій перебував на психіатричному лікуванні

Фото: facebook.com/Wypadki i Pożary w Zachodniopomorskie

У п’ятницю, 1 березня, у польському місті Щецін водій легкового авто збив на пішохідному переході десятки людей. Він спробував втекти з місця події, спровокувавши ДТП із ще чотирма авто. Як виявилося згодом, винуватець аварії перебував на психіатричному лікуванні. Про це пише wprost.pl.

Аварія сталася на площі Родла в годину пік близько 16 години. За останніми даними, постраждали 19 осіб, зокрема шестеро дітей. Двоє людей перебувають у важкому стані. У Західно-Поморському воєводському управлінні було створено кризову групу.

Наїзд на пішоходів у Польщі. Фото: wprost.pl

– Слідчі дії продовжуються. Можу з упевненістю сказати, що це був точно не теракт. Винуватцем інциденту є громадянин Польщі, 33-річний мешканець Щецина. Попередні процесуальні дії під наглядом прокурора показали, що це людина, яка перебувала на психіатричному лікуванні протягом чотирьох років, – повідомив на прес-конференції заступник начальника воєводської поліції у Щецині Марек Яшталь.

Він додав, що інформація про стан здоров’я підозрюваного наразі перевіряється у медичних закладах. Представник поліції зізнався, що поки що не може розкрити, як підозрюваний пояснив свої дії. На запитання журналістів, коли водієві можуть висунути звинувачення, він відповів, що це залежить від того, скільки часу потрібно на збір доказів та їх аналіз.

  • 27 січня автобус із України потрапив в аварію на території Польщі, постраждали 20 громадян. Пасажирам, які не постраждали під час аварії, надають притулок у школі у Довгобичеві, поки для них не знайдуть інший автобус. На місці ДТП працюють екстрені служби.
  • 19 січня у Люблінському воєводстві (Польща) перекинувся український автобус, у якому перебувало 26 осіб. Внаслідок ДТП троє людей було травмовано та госпіталізовано.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *