На фронті у боях за Україну загинув письменник Максим Петренко

Фото: facebook.com/uruloka

На фронті у боях за свою країну загинув письменник, автор роману-щоденника “На добраніч” Максим Петренко. З літа минулого року його вважали зниклим безвісти. Про це повідомила книжковий оглядач Ганна Скоріна.

– Максим Петренко, автор книги “На добраніч”, загинув. Ми сподівалися і вірили, що те, що він зник безвісти, означає, що він у полоні. Дива не сталося… – написала Скоріна.

За її словами, вже є підтвердження із частини, де служив Макс. Експертиза ДНК підтвердила, що це Макс, і з його військової частини виїхали до Дніпра за Максом. Похорон планують наприкінці тижня.

Максим Петренко до війни працював програмістом та викладав в Інституті комп’ютерних технологій Університету “Україна”. Був учасником Революції Гідності, а з квітня 2014 року пішов на фронт добровольцем. Він потрапив до 2-го добровольчого батальйону оперативного призначення при Національній гвардії України. Пізніше два батальйони об’єднали, назвавши Батальйоном оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького. Після демобілізації у 2016 році Максим Петренко повернувся до викладання, займався власними винаходами та написав свою книгу-щоденник про війну “На добраніч”. Із початком повномасштабного вторгнення Росії до України він знову повернувся на війну. Влітку 2022 року його оголосили зниклим безвісти.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *