Киянка, постраждала під час російського обстрілу: Я спала, а потім на мене посипався дах – Новини на KP.UA

Киянка, постраждала під час російського обстрілу: Я спала, а потім на мене посипався дах

Фото: vechirniy.kyiv.ua

Увесь травень РФ активно тероризує Київ, майже щодня намагаючись влаштувати для жителів та гостей столиці пекло. Сили ППО збивають майже всі ворожі снаряди, але інколи все ж постраждалі є. Серед них опинилась і мешканка багатоповерхівки одного зі столичних ЖК Юлія Безкоровайна.  Як повідомляє «Вечірній Київ», внаслідок удару жінка втратила 95% майна у квартирі.

Це сталося в ніч з 19 на 20 травня. У дах столичної багатоповерхівки влучив збитий ворожий дрон. Його частина здетонувала біля спальні Юлії, яка живе на дев’ятому поверсі.

Жінка придбала дворівневу квартиру на девʼятому поверсі в одному з житлових комплексів Дніпровського району у 2013 році. Протягом тривалого часу робила ремонт та оздоблювала житло і лише після цього переїхала в квартиру.

На момент удару Юлія перебувала у спальні, що знаходиться на другому поверсі квартири. 

– На той момент я спала і не почула повітряної тривоги. Але потім настав хаос – спершу один вибух, а потім ще один. Потім почали падати на мене частини даху та скло з двох мансардних вікон, що були над ліжком, – згадує Юлія.

Спустившись на перший поверх квартири, жінка поспіхом забрала свій паспорт, гроші, швидко одягнулась і вийшла на вулицю. Попередньо вона вимкнула електролічильник та зачинила двері на ключ, діючи рефлекторно в умовах небезпеки.

Поруч з квартирою Юлії знаходилося ще чотири квартири. На щастя, інші мешканці також встигли вийти на вулицю.

– А потім я стояла внизу і дивилась, як горить моя квартира, – розповідає жінка.

Рятувальники гасили вогонь близько 2 годин. Внаслідок події в квартирі Юлії згоріло та було пошкоджено  95% майна.

– За останні дні до мене приходили різні експертні комісії, проте я так і не отримала жодного документа про пошкодження майна. Наразі я дуже сподіваюся на представників від КМДА, які вже відновили багато квартир, що постраждали від війни, – розповідає власниця.

У квартирі пошкоджено 95% майна. Фото: vechirniy.kyiv.ua

Мешканці будинку звертаються до столичної влади у першу чергу з проханням про допомогу у відновленні пошкодженого даху, оскільки навіть при невеликих опадах квартири стають підтопленими.

– Дах двох будинків частково пошкоджений – наш та сусідній. Точний обсяг руйнування наразі невідомий і буде встановлений після експертного дослідження. Але тимчасові ремонтні роботи, які здійснив ЖЕК, не зможуть врятувати від сильного вітру чи дощу, – пояснює жінка.

Нині вона тимчасово проживає у родичів, а її сусіди вимушені знаходити тимчасове житло у друзів та родичів. Активні мешканці ЖК зібрали всю необхідну інформацію про той трагічний випадок – фотографії, відео та план будинку для проведення реставрації. Вони всі чекають, коли фахівці від КМДА проведуть експертизу в кожній квартирі, відновлять пошкодження і допоможуть повернутись до звичного життя. Це схоже на ситуацію, яка виникла у мешканців зруйнованих будинків у Святошинському та Подільському районах столиці.

Допомогти фінансово Юлії можна за номером її картки: 5375 4112 0648 5737.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *