Ізмаїльських чиновників підозрюють в розкраданнях, а міський голова Абрамченко отримує нагороду від влади

В Ізмаїлі Одеської області місцева влада відзвітувала, як гарно освоїла кошти ЄС на будівництво каналізації по проєкту “Чиста ріка”. Одночасно з цим поліція направляє до суду вже другу справу за розкрадання цього ж гранту. Адже за 3,5 млн євро комунальники замінили не 11 км, а 9,5 км каналізаційних мереж. 1,5 км десь загубились в нетрях міськвиконкому, пише видання ElitExpert.

Перше кримінальне провадження було розпочато за фактом розкрадання грантових коштів при закупівлі труб, а організатором схеми  слідство назвало головного комунального водопровідника Віталія Бєлова. Слідство нарахувало збитків на суму 3,5 млн грн, а суд ще триває.

А тим часом поліція закінчила розслідувати друге кримінальне провадження по проєкту “Чиста ріка”: тепер нараховано збитків на 7 млн грн за надання фіктивних управлінських послуг. В злочині звинувачують колишнього керівника Ізмаїльського КП який виводив мільйони грантових коштів на підконтрольну комерційну структуру.

Тим часом в Ізмаїлі все спокійно, зазначає ElitExpert. В.Бєлов ходить на суд і продовжує обіймати посаду директора комунального підприємства. А інший – В. Строя – хоча і звільнився, але підконтрольне йому ТОВ продовжує надавати послуги менеджменту за іншими грантовими проєктами.

Ізмаїльського голову Андрія Абрамченка все задовольняє: він не потрапив під руку правоохоронцями, хоча саме він підписував договори і платіжки й особисто контролював реалізацію проєкту, чому є достатньо свідоцтв. Під час війни, мер прикордонного міста привласнює допомогу Румунії – сусідньої партнерської держави, завдяки якій Україна зуміла налагодити експорт зернових та інші життєво важливі логістичні проєкти.

А тепер є підстава зливати в каналізацію ще й місцевий бюджет, щоб добудувати 1,5 каналізації. Невже знов безкарно витратять 3,5 млн євро в той час, як для ЗСУ збирають всією країною на дрони?

Нагадуємо, що на фоні розкрадання європейських грошей, мер Ізмаїла отримав нагороду від Президента України, підсумовують журналісти ElitExpert.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *