Як невідомі дрони атакують російські нафтозаводи

Нещодавно дрон-камікадзе офіційно невідомого походження атакував російську нафтобазу. З початку повномасштабного вторгнення Путіна в Україну це вже третій випадок, коли горять паливні резервуари РФ.

У квітні горів Брянськ: один з резервуарів з дизелем об’ємом 10 тис. кубометрів охопила пожежа. Також відомо про пожежу на паливному складі Брянської військової частини.

Після цього горів Білгород, це за 40 км від кордону з Україною. Відомо про пошкодження 8 резервуарів по 2 тис. кубометрів дизеля кожен.

“Уздовж українського кордону десятки нафтопереробних об’єктів, які можуть продовжувати постачати російську армію пальним”, – зазначають журналісти.

Наприклад, атакований дроном Новошахтинський НПЗ далеко не останній за стратегічною важливістю для Кремля. І річ не тільки в тому, що він розташований в безпосередній близькості до українського кордону. Саме звідси протягом 8 років військової агресії РФ проти України терористи “ДНР” отримують пальне.

Як йдеться в сюжеті, до минулого року єдиним нафтопереробним заводом в Ростовській області володіли дружина кума Путіна Оксана Марченко разом з дружиною соратника Медведчука. Дружини відписали свою власність після викриття журналістів програми “Схеми”. Бенефеціарами стали пов’язані з Кремлем люди.

“Після вже третього удару по російській нафтобазі дивує показове мовчання Кремля – ніби нічого і не було. А як же запевнення Путіна про те, що атаки по РФ з повітря не можливі як такі”, – запитують журналісти.

Новошахтинський завод нафтопродуктів проектною потужністю переробки до 7,5 млн. тонн нафти на рік був введений в експлуатацію в 2009 році. 27 лютого 2014 року росіяни почали відкриту фазу анексії українського Криму. За даними “Схем”, того ж дня дружини депутатів від ОПЗЖ Віктора Медведчука і Тараса Козака отримали свої частки в Новошахтинському заводі нафтопродуктів приблизно за $40 000.

Топ-новини зараз:
• Чи може у Росії закінчитися зброя: відповідь експерта
• Втеча від війни: західні країни згортають програми допомоги українським біженцям
• "Покажемо наші м'язи": лідери G7 висміяли мачизм Путіна
• Є лише один спосіб змусити Путіна поступитися, – західний військовий експерт

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *