Екс-директора підприємства Міноборони викрили на хабарі 600 тисяч доларів

Фото: npu.gov.ua

Українські правоохоронці викрили на корупційній схемі директора приватного підприємства та екс-директора одного із ДП Міністерства оборони України. Зловмисники вимагали хабар у розмірі 600 тисяч доларів за передачу права забудови земельної ділянки Міноборони. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

– Керівник приватного підприємства та його спільник, екс-директор державного підприємства оборонного відомства, вимагали хабар у представника іншої комерційної структури. За 600 тисяч доларів обіцяли вплинути на директора державного підприємства, щоб той дозволив забудову земельної ділянки, яка перебуває у підпорядкуванні Міноборони та уклала договір про будівництво на ділянці житлового комплексу, – розповіли правоохоронці.

У четвер, 22 березня, правоохоронці затримали учасників схеми під час отримання 320 тис. доларів готівкою. Інші, 280 тисяч доларів, отримали у вигляді документів про право власності на сім квартир. В даний час вирішується питання про повідомлення зловмисникам підозри за двома статтями – про неправомірну вигоду та зловживання впливом.

Видання ” Українська правда ” з посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомляє, що затриманими є колишній керівник державного підприємства МОУ “Укрконверсбуд” Олександр Ілюха та директор приватного підприємства “Бау Комплект” Вадим Листопад.

  • Наприкінці лютого птикорупційні органи спільно з СБУ отримали чиновників Запорізької облради при спробі підкупу. Затримано заступника голови, його помічника та депутата за надання вигоди директору медустанови для участі компаній у тендерах та фінансових операцій з банками.
  • 15 лютого правоохоронці розкрили факт корупції у Міністерстві культури та інформполітики. Чиновник обіцяв допомогти вивезти антикварну зброю за межі країни за хабар. Він отримав $3300 за незаконне вивезення зброї та був затриманий при отриманні другої частини хабара у $3000.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *