Екс-чиновників СБУ викрили на розтраті 26 млн гривень

Служба безпеки України викрила схему розкрадання коштів, виділених на закупівлю пального для потреб спецслужби у 2022 році. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

– До організації правочину причетні колишні керівник Департаменту господарського забезпечення та перший заступник. Обох раніше було звільнено з посад з ініціативи Голови СБУ Василя Малюка. У ході досудового розслідування та тривалих експертиз встановлено, що фігуранти організували придбання паливно-мастильних матеріалів для службових авто та бронетехніки Служби безпеки за штучно завищеними цінами, – розповіли силовики.

Для цього вони залучили кілька підконтрольних комерційних структур із Києва, які займаються торгівлею нафтопродуктами. Зокрема, екс-чиновники вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації. Своїми діями колишні працівники СБУ завдали відомству понад 26 мільйонів гривень збитків.

Під час обшуків у квартирах фігурантів виявлено понад 11 млн. у гривневому еквіваленті. Також за адресами проживання та в офісах керівників афілійованих компаній вилучено незареєстровану зброю. Крім цього, у них виявили бойові гранати, пістолети-кулемети, ручний гранатомет, бойовий пістолет та понад півтисячі набоїв до вогнепального озброєння. Вирішується питання про обрання фігурантам запобіжного заходу. Екс-чиновникам загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

  • Раніше правоохоронці затримали екс-радника Офісу президента та чиновника СБУ Артема Шило. Він організував схему присвоєння майже 95 млн грн на закупівлі трансформаторів для “Укрзалізниці” під час воєнного стану.
  • А наприкінці березня екс-директора підприємства Міноборони викрили на хабарі 600 тисяч доларів.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *