Буданов розкрив подробиці спецоперації з виманювання пілота російського Мі-8

Буданов розкрив подробиці спецоперації з виманювання пілота російського Мі-8

Фото: скріншот

Глава української розвідки Кирило Буданов розповів, як проводили спецоперацію “Синиця” щодо доставки в Україну російського вертольота Мі-8 з екіпажем. Про це повідомляє прес-служба ГУР.

– Змогли знайти правильний підхід до пілоту, вивезти непомітно всю його родину, і, нарешті, створити такі умови, щоб він зміг перегнати це повітряне судно з екіпажем, який не знав, що відбувається. Коли вони зрозуміли, де сіли, то спробували втекти. На жаль, їх було знищено. Хотілося б взяти живими, але маємо, що маємо”, – зазначив він.

У ГУР також зазначили, що у неділю 3 вересня в ефірі телемарафону вийде документальний фільм “Збиті льотчики Росії”, в якому опишуть спецоперацію “Синиця”, в якій ГУР виманила російського льотчика в Україну.

Завдяки ретельно спланованій та чіткій роботі військових розвідників російський пілот перегнав на українську територію гелікоптер МІ-8АМТШ ВКС РФ, завантажений компонентами до бойових літаків. Спікер ГУР Андрій Юсов повідомив, що борт здійснював рейси між двома авіабазами та перевозив деталі до винищувачів Су-27, Су-30 СМ. Наразі сам пілот та його родина, яку раніше вивезли з Росії, перебувають в Україні. Буданов називає цю операцію однією з кращих проведених його відомством за всю історію України.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *