Атака РФ 23 січня: в повітрі Ту-22М3, в Києві та Харкові – вибухи

Фото: https://t.me/VA_Kyiv/4285

З самого ранку по всій Україні оголошена повітряна тривога внаслідок запуску крилатих ракет російською стратегічною авіацією. Про це у своєму Телеграм-каналі повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

У повітрі знаходиться 4 російські бомбардувальники Ту-22, які вилетіли з аеродрому Оленья Мурманської та Шайковка Калузької областей. 

О 7 ранку в Київській міській військовій адміністрації повідомили про роботу ППО.  Повторні вибухи пролунали о 07:20. Є пошкодження в трьох районах – Солом’янському, Святошинському та Печерському. Мінімум один постраждалий. 

Крім того, РФ атакувала Харків. За даними мера міста Ігоря Терехова, ворог бив по району житлової та цивільної забудови. Одна з ракет потрапила в газопровід. Крім того, зруйновано під’їзд в багатоповерхівці. Під завалами знаходяться люди. 

– Знаємо про один пошкоджений будинок, інформація щодо постраждалих наразі уточнюється. На місці працюють усі відповідні служби, обстежують район прильотів, – наголосив Терехов. 

Пролунали вибухи також і в Павлограді. Подробиць наразі немає. 

  • 19 січня РФ вперше запустила по Україні протикорабельну ракету П-35 вагою 4 тонни й завдовжки 10 метрів, яку прийняли на озброєння ще у 1962 році. Скоріш за все запуск був зроблений з берегового ракетного комплексу «Редут» або з підземного “Объект-100”.   
  • 17 січня Україна вперше використала  “гібридну” систему ППО проєкту FrankenSAM та збила «шахед» на відстані дев’яти кілометрів. 
  • 9 січня українська ППО збила дрон Shahed-238 з китайським реактивним двигуном, що має високу швидкість та здатен маневрувати. 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *