Атака 22 березня: РФ випустила по Україні понад 60 БПЛА та майже 90 ракет

Фото: t.me/kurtievofficial

В ніч на 22 березня РФ випустила по містах та селах України понад 60 «шахедів» і майже 90 ракет різних типів. Цілями російських терористів були  електростанції та лінії постачання енергії, гребля ГЕС, звичайні житлові будинки і навіть тролейбус, заявив президент України Володимир Зеленський.

– У всіх міста, які постраждали від атаки, вже працюють необхідні служби. Рятувальники, енергетики, обласна та місцева влада, поліцейські, комунальні підприємства допомагають людям. Ніхто не залишиться без допомоги. Триває відновлення постачання електрики. Харків та область, Запоріжжя, Сумщина, Полтавщина, Дніпропетровщина, Одещина, Хмельницький та область, Вінничина, Франківщина – всюди, де це потрібно, від ночі тривають відновлювальні роботи, – зазначив лідер України.

Він наголосив, що у російських ракет «немає затримок, як у пакетів допомоги нашій державі», а у «шахедів немає нерішучості, як у деяких політиків».

–  Важливо розуміти ціну затримок і відкладених рішень. Системи «Петріот» повинні захищати Харків і Запоріжжя, потрібна ППО, щоб захистити людей, інфраструктуру, будинки та греблі. Партнери точно знають, що необхідно. Точно можуть підтримати. Потрібні ці рішення. Життя має бути захищене від цих нелюдей з Москви,  підсумував Зеленський.

  • В ніч на 22 березня РФ атакував критичну інфраструктуру Запоріжжя, Дніпра, Хмельницького, Кривого Рогу, Харкова, Вінниці, Прикарпаття та інших міст. Майже усюди повідомляється про влучання. 
  • В Запоріжжі однією з цілей російських терористів була  Дніпровська ГЕС. На місці працюють фахівці, які «долають наслідки численних авіа ударів». Рух по ДніпроГЕС закритий. За даними радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, російська ракета влучила влучила в тролейбус, що рухався через дамбу. В тролейбусі були люди. 
  • Кривий Ріг після атаки знеструмлений. У місті запроваджено графіки аварійних відключень. Лікарні та інші об’єкти інфраструктури, де це можливо, переведені на генератори.   

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *