48 чоловіків намагалися перетнути кордон у кузові вантажівки, їх затримали на Одещині

Фото: npu.gov.ua

В Одеській області, за 3 км від державного кордону, виявили вантажівку, в якій було 48 військовозобов’язаних чоловіків. Усі вони намагалися виїхати за кордон. Про це повідомляє Національна поліція.

Правоохоронці зазначають, що вартість одного місця у вантажному автомобілі становила 150 тисяч гривень. За ці гроші водій мав відвезти ухилянтів у Придністров’я. На всіх затриманих складені адмінпротоколи.

– Заблокували незаконний канал переправлення осіб, що підлягають мобілізації, оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції. Як встановили поліцейські, зловмисники підшукували “клієнтів” через створену групу в Telegram-каналі. Обіцяли охочим виїхати за межі країни організувавши для них “міграційне вікно”.

З чоловіками проводили інструктаж, обговорювали спосіб оплати за надані незаконні послуги та повідомляли місце і день для майбутнього збору. Як правило, перетин кордону проходив групами у декілька десятків.

Поліцейські встановили місце та дату імовірного перетину, відтак 6 серпня спільно з прикордонниками затримали порушників. Неподалік державного кордону заблокували КАМАЗ. У кузові під тентом знаходилося 48 чоловіків з різних регіонів від 21 до 48 років.

На порушників правоохоронці склали протоколи за ч. 2 ст. 204-1 (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) та ч. 1 ст. 202 (Порушення прикордонного режиму, режиму в пунктах пропуску через державний кордон України або режимних правил у контрольних пунктах в’їзду – виїзду) кодексу України про адміністративні правопорушення. Тривають подальші заходи для встановлення організаторів нелегального каналу міграції та інших причетних осіб.

  • Наприкінці липня оперативні співробітники Чопського і Мукачівського прикордонних загонів задокументували два епізоди переправлення з України до Румунії громадян України, які підлягають мобілізації. Переправники діяли у межах Ужгородського, Мукачівського і Рахівського районів Закарпатської області. 
  • 4 липня речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив, що останнім часом побільшало зухвалих спроб незаконно перетнути кордон групами. Порушники платять криміналітету до 20 тисяч доларів.
     

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *