Зеленський зустрівся з іноземними послами та озвучив головні завдання на рік

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Український лідер Володимир Зеленський провів масштабну зустріч із дипломатами, представниками держав та міжнародних організацій. Було обговорено подальшу співпрацю та допомогу Україні. Про це повідомляє Telegram-канал президента.

– 24-й рік – особливий, тому що саме цього року ми маємо зробити якнайбільше з погляду нашої здатності завершити цю війну згідно з фундаментальними засадами міжнародного права. Відповідно, цього року ми маємо кілька абсолютно конкретних завдань, – сказав президент. – Перше. Безперечним пріоритетом є захист наших людей від російського терору. Ми дуже вдячні кожній державі та кожному лідеру, які надають Україні та нашим людям оборонну, макрофінансову та гуманітарну підтримку. Особливо я вдячний за програми довгострокової підтримки – і оборонної та фінансової, – сказав Зеленський.

Президент нагадав про Формулу світу, яка здатна відновити повну силу міжнародного права, порушеного Росією. За його словами, це другий пункт і він здатний принести справжній, чесний та зрозумілий для кожного народу світ. Він підкреслив, що важливо повернути додому, в Україну, людей – дітей та дорослих, депортованих до Росії, українських полонених та українських політичних бранців.

І третє питання – це спільна співпраця світу з того, щоб Росії не вдавалося обходити санкції світу. І ще один аспект – це російські активи, додав Зеленський. За його словами, що швидше вони будуть конфісковані, то швидше Путін відчує справжню ціну агресії проти міжнародного права.

  • Раніше Зеленський в інтерв’ю головному політичному провідному FOX News Брету Байєру заявив, що найбільшим досягненням РФ на фронті за останні дев’ять місяців є взяття Авдіївки.
  • 24 лютого – друга річниця повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Очікується, що цього дня до Києва з візитом прибуде велика кількість іноземних лідерів. Крім того, 25 лютого планується проведення великої конференції з майбутнього шляху України, в якій візьмуть участь усі топові чиновники.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *