Зеленський заявив про провал російського наступу на Харківщині – напрямок ще більше посилять

Фото: facebook.com/zelenskyy.official

Український лідер Володимир Зеленський констатував, що Росії не вдалося реалізувати свою операцію щодо наступу вХарківській області. Українські військові стали на заваді планам ворога і тепер ще більше посилять Харківський напрямок. Про це президент сказав у традиційному відеозверненні.

– говорив сьогодні з головнокомандувачем Олександром Сирським. Дуже вагомий результат – те, що російській армії не вдалося реалізувати їхню Харківську операцію. Максимально їх зараз стримуємо та знищуємо російські підрозділи, які заходять на нашу землю та тероризують Харківську область. Напрямок – посилено. І буде ще посилено, – наголосив глава держави.

Також Сирський, за словами Зеленського, доповів і про напрямки на Донеччині. Там найважче сьогодні. Наразі триває робота над тим, щоб забезпечити більше резервів нашої армії, додав президент.

  • Вранці 10 травня російська армія перетнула кордон у Харківській області та розпочала повторний наступ, зокрема, на Вовчанськ, який уже перебував під окупацією у 2022 році.
  • 16 травня голова Харківської ОВ Олег Синегубов заявив, що українські війська зупинили активне просування російських військ територією Харківської області. На деяких дільницях бійці ЗСУ повернули більш вигідне становище. При цьому в регіоні продовжуються важкі бої і стабілізувати лінію фронту поки що не вдалося.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *