Зеленський вважає, що військові та депутати мають узгодити нові правила мобілізації

Фото: facebook.com/zelenskyy.official

Законодавчі пропозиції щодо покращення мобілізації та військового обліку не повинні обговорюватися та прийматися в таємниці. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час вечірнього звернення до українців.

– Сьогодні розпочалася дискусія щодо нових правил мобілізації в Україні. Законодавча пропозиція, подана у Верховну Раду, включає думку військового командування та інших органів. Важливо, щоб ці зміни обговорювалися відкрито, щоб люди розуміли мотивацію та бачення питань, – сказав він.

Президент зазначив, що закон стосується кожного у державі. Він підтримує ідею, щоб військові спільно з депутатами на основі комітету Верховної Ради визначили, як законодавчо забезпечити наступний рік для Сил оборони.

25 грудня Кабінет Міністрів подав законопроект до Верховної Ради, спрямований на покращення питань мобілізації, військового обліку та військової служби в Україні. Проект включає зміни до ротації, вручення повісток (у тому числі електронне), тимчасові обмеження, зміну призовного віку з 27 до 25 років, відпустки для звільнених із полону та рекрутингу, а також базову військову службу.

Законопроект пропонує виключити норму, за якою не ведеться військовий облік громадян України, які проживають за кордоном. Тепер призовники, військовозобов’язані та резервісти, які залишили своє місце проживання, зобов’язані протягом семи днів після взяття на облік у Військово-промисловій лінії стати на військовий облік за місцем перебування.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *