Зеленський вніс в Раду законопроект про демобілізацію строковиків

Фото: Getty Images

Президент України вносить в Раду законопроект про демобілізацію строковиків. Наразі документ вже направлено на розгляд Комітету з нацбезпеки, повідомив у своєму телеграм-каналі Нардеп Олексій Гончаренко.

-! Строковики і члени їхніх родин – не дарма ми стільки за це боролися!  Законопроект може бути розглянутий вже завтра! – зазначив депутат.

Він додав, що згідно з документом військовослужбовці строкової служби, строк яких закінчився під час дії воєнного стану та військову службу яких продовжено понад встановлені  строки,  звільняються з військової служби в запас у строки, визначені Указом Президента України.

Законопроект про демобілізацію строковиків. Фото: t.me/oleksiihoncharenko

– Отже термінів немає. Все буде вирішувати Указ Зеленського, – прокоментував президент.

  • Про те, що Верховна Рада готує суттєві зміни до процесу мобілізації та демобілізації військових, ще 24 листопада написало видання Forbes-Україна з посиланням на депутатів. Повідомлялось, що попередньо у законопроєкті закладено термін у 36 місяців для демобілізації, тобто вона почнеться не раніше початку 2025-го.  
  • 5 листопада міністр оборони України Рустем Умєров затвердив Концепцію військової кадрової політики до 2028 року. Цей документ є стратегічним баченням розвитку кадрової політики в галузі оборони на найближчі п’ять років.

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *