Зеленський приїхав у Покровськ на Донеччині

Фото: president.gov.ua

Володимир Зеленський прибув у Донецьку область. Зокрема, він записав відеозвернення на в’їзді у місто Покровськ.

– Бажаю здоров’я, шановні українці, українки! Почав цей день на Донеччині, разом із нашими воїнами, разом із Головкомом Сирським та новим командувачем Об’єднаних сил генералом Гнатовим, – сказав він.

Президент розповів, що представив сьогодні офіційно Андрія Гнатова всім, хто відповідає за оборону на Донеччині. 

– Це людина молода, але знання фронту, досвід у нього саме такі, як потрібні. Завдання для генерала Гнатова очевидне – знищувати окупанта й – дуже важливо – берегти якнайбільше життів наших воїнів, – заявив він.

Разом із Сирським Зеленський заслухав доповіді безпосередньо з позицій, додав глава держави. 

– Був радий особисто побачити й подякувати нашій 110-й бригаді та 47-й – абсолютно героїчні, результативні хлопці. Подякував нашим бойовим медикам, хлопцям і дівчатам, які роблять найважливіше – стабілізують поранених, рятують, максимально підтримують. Дуже зворушливо бачити таку відданість і бажання допомагати, – розповів він.

Також президент провів на Донеччині нараду щодо безпеки та підтримки людей. 

– Багато питань. І щодо забезпечення життя – це вода, соціальні питання, евакуація, і щодо допомоги обороні, щодо відновлення житла. Вдячний кожному, хто справді на сто відсотків робить усе, щоб наша Донеччина вистояла, – розповів він.

Наприкінці свого звернення Зеленський пообіцяв провести окрему розмову в Києві з урядовцями, які по пів року не були в містах поблизу фронту.

– І буде окрема розмова в Києві, зокрема з урядовцями, які повинні бути і тут, і в інших місцях поблизу фронту – у складних громадах, де людям потрібні негайні рішення. Рішення, яких просто з Києва не видно. І був здивований, що деякі профільні урядовці не були тут по пів року та більше. Буде серйозна розмова, і буду робити щодо них відповідні висновки, – пообіцяв він.

  • 24 червня президент Володимир Зеленський замінив командувача Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова.
  • 24 червня президент Володимир Зеленський представив нового голову Управління державної охорони полковника Олексія Морозова, призначеного 21 червня.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *