Зеленський представив нового міністра оборони Умєрова

Зеленський представив нового міністра оборони Умєрова і завдання, які стоять перед ним

Фото: twitter.com/ZelenskyyUa

Володимир Зеленський представив новопризначеного міністра оборони Рустема Умєрова керівництву Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України та керівникам відповідних підрозділів. Про це повідомив Офіс президента та президент України 7 вересня.

– Представив нового міністра оборони України Рустема Умєрова. І завдання, які стоять перед ним зараз, — написав Володимир Зеленський у своєму фейсбуці.

За словами глави держави, Міністерству оборони України потрібно більше довіри до рішень, закупівель та постачання.

– А головне, потрібно більше довіри. Довіри до рішень, які ухвалюються, довіри до закупівель, які проводяться, довіри до постачання, яке заплановане та здійснюється, і довіри до комунікації між підрозділами та необхідними їм ланками системи оборони України. Упевнений, що Рустем Умєров здатен це забезпечити, — сказав Зеленський.

Серед інших завдань — цифровізація. Президент заявив, що “усе, що може бути оцифроване, має бути оцифроване”, а “кожна бюрократична процедура, яка може бути скасована, має бути скасована”. Конкретне стратегічне завдання України – це повноправна інтеграція в НАТО.

– Україна вже де-факто є членом НАТО. І принаймні з нашого боку маємо зробити все, щоб і де-юре ми були членами НАТО. Це непросто, однак маємо зробити відповідні кроки, – заявив Володимир Зеленський.

Рустем Умєров на своїй сторінці у Фейсбук написав про п’ять пріоритетів в Міністерстві оборони. Серед них посилення та розширення міжнародної коаліції, нульова толерантність до корупції та діджиталізація, а також розвиток українського військово-промислового комплексу. 

Верховна Рада призначила Рустема Умєрова на посаду міністра оборони 6 вересня 338 голосами народних депутатів. 5 вересня парламент підтримав звільнення Олексія Резнікова та звільнення Умєрова с посади глави Фонду державного майна України.