Зеленський: Посилення ППО та збільшення кількості ракет стало пріоритетом №1

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Український лідер Володимир Зеленський заявив, що Росія своїми масштабними обстрілами намагається зламати дух українців. Проте українські військові роблять все для захисту країни, а влада та дипломати зосередилися на питанні посилення ППО. Про це повідомляє президент сказав у своєму вечірньому відеозверненні до українців.

– Наші захисники неба роблять усе можливе, щоб захистити державу. “Уся команда наших дипломатів, всі, хто відповідає за комунікацію з партнерами, українські представники за кордоном на сто відсотків роблять все, щоб забезпечити постачання додаткових систем ППО та ракет до них”, – сказав він.

За словами президента, посилення ППО та збільшення кількості ракет до них є пріоритетом №1. Також основною метою є нові пакети підтримки для військових. Зеленський традиційно подякував усім партнерам, які вже формують нові пакети підтримки.

2 січня російські війська повторили масштабний обстріл українських міст. Спочатку росіяни випустили 35 дронів-камікадзе, які були збиті. Після цього Україною випустили 99 ракет різних типів. Головними цілями ворога стали Київ та Харків. А 29 грудня росіяни випустили 158 ракет різних типів та ударних дронів по Україні. Сили ППО збили 27 “шахедів” та 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55. “Прильоти” зафіксовано у Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Запорізькій, Сумській, Львівській, Дніпропетровській областях. Під ударом знаходилися будинки, ТРЦ, пологовий будинок, об’єкти критичної інфраструктури.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *