За екснардепа Пашинського внесли 270 мільйонів застави на другий день після арешту

Фото: Ян Доброносов/Facebook

Колишній народний депутат Сергій Пашинський вийшов із СІЗО під заставу на другий день після арешту. 272 мільйони гривень за нього внесла Національна асоціація оборонної промисловості України (NAUDI), головою якої є Пашинський. У фейсбуці він повідомив, що вже вийшов на свободу. 

– Тільки що підприємства-члени Національної асоціації підприємств оборонної промисловості National Association of Ukrainian Defense Industries / NAUDI внесли за мене повну заставу. Я вийшов на свободу. Я дуже вдячний за таку колосальну підтримку, але мені водночас дуже соромно, що кошти, які повинні були бути використані для виробництва зброї, використані на заставу для мене по фейкових звинуваченнях. Я відпрацюю кожну копійку і доб’юся повернення цих коштів, – написав Пашинський.

Екснардеп також повідомив, що подав заяву про злочин щодо фальсифікації його розмов, опублікованих слідством.

  • 12 лютого Пашинському повідомили про підозру. За даними слідства, у 2014-2018 роках він та його п’ять поплічників незаконно заволоділи заарештованими нафтопродуктами бізнесмена Сергія Курченка, який втік до Росії.
  • 13 лютого Вищий антикорупційний суд заарештував бізнесмена Сергія Тищенка у цій справі, а 27 лютого самого Пашинського. Під час засідання Сергій Пашинський сказав, що ніколи не був бізнес-партнером Сергія Тищенка та жодні кошти від продажу нафтопродуктів не отримував.
  • Пашинський був народним депутатом 5, 6, 7 і 8 скликань Верховної Ради (“Блок Юлії Тимошенко” та “Народний фронт” Арсенія Яценюка). З 5 березня по 10 червня 2014 року Пашинський був виконувачем обов’язків глави Адміністрації президента. Після обрання президент Петро Порошенко звільнив Пашинського та призначив замість нього свого бізнес-партнера Бориса Ложкіна.
  • 31 грудня 2017 року Пашинський вистрілив з пістолета по жителю Васильківського району Київщини В’ячеславу Хімікусу внаслідок конфлікту на дорозі. За даними слідства та словами самого Пашинського, стрілянину нардеп влаштував у якості самооборони після того, як отримав удар пляшкою по голові. У 2021 році суд повністю виправдав Пашинського у цій справі.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *