Уряд Туска склав присягу

Фото: twitter.com/KancelariaSejmu

Новий прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск та його уряд склали присягу у Президентському палаці у Варшаві. Про це повідомило польське видання RMF24.pl. Також церемонію транслювали у фейсбуці Канцелярії прем’єр-міністра Польщі.

– Дональд Туск у президентському палаці склав присягу прем’єр-міністра Польщі. Президент Анджей Дуда підписав рішення про призначення Ради міністрів і після цього міністри нового уряду також склали присяги, – розповіли в канцелярії.

Перед церемонією журналісти запитали Туска, який є головою партії «Громадянська платформа», про очікування від співпраці з Дудою, який є представником партії “Право і справедливість”, що втратила владу унаслідок парламентських виборів. Він відповів, що варто зберігати оптимізм. 

– Навіть якщо у нас різні шляхи та досвід, іноді дуже різні… якщо ви президент чи прем’єр – ви маєте працювати на інтереси Польщі, і все інше не повинно мати значення. Так, я думаю, що все буде добре, – заявив він.

Анджей Дуда зі свого боку заявив, що не буде ветувати “нічого, що працює на благо Республіки Польща”.

11 грудня Сейм Польщі обрав Дональда Туска прем’єр-міністром. 12 грудня Сейм підтримав його уряд. Під час подання програми уряду Туск заявив, що його країна вимагатиме повної мобілізації Заходу для допомоги Україні.

Дональд Туск уже очолював польський уряд із 2007 по 2014 роки. МЗС в його уряді знову очолив Радослав Сікорський, який був на цій посаді у першому уряді Туска.

🇵🇱 Prezydent @AndrzejDuda powołał pana @donaldtusk na urząd Prezesa Rady Ministrów. pic.twitter.com/AmivSoqPG2

— Kancelaria Premiera (@PremierRP) December 13, 2023

📸Prezydent @AndrzejDuda powołał wybranych przez Sejm Prezesa Rady Ministrów @donaldtusk oraz członków Rady Ministrów i odebrał od nich przysięgę. W wydarzeniu uczestniczył marszałek Sejmu @szymonholownia. pic.twitter.com/uwt8LXMvi8

— Sejm RP🇵🇱 (@KancelariaSejmu) December 13, 2023

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *