Університет Шевченка заявив, що не погоджував лекцію Бужанського

Київський національний університет імені Тараса Шевченка заявив, що рішення запросити з лекцією нардепа Максима Бужанського не погоджувалося з адміністрацією вишу. Його запросив Військовий інститут КНУ, який є навчальним підрозділом університету і підпорядковується Міноборони та Міносвіти.

– Вважаємо за необхідне поінформувати, що рішення запросити цього лектора не узгоджувалось зі службами ректорату, а про проведений захід керівництво університету дізналося із соціальних мереж. Університет не толерує зустрічі здобувачів освіти з особами, які підтримують радянські наративи, та вважає неприйнятною ситуацію, що склалася, – повідомили у закладі.

Військовий інститут КНУ вже видалив повідомлення про лекцію Бужанського. Інститут написав, що 4 червня нардеп обговорював із курсантами важливість “навчання та розвитку майбутніх офіцерів ЗСУ”, важливість “критичного мислення”, а також інформаційні операції та їхній вплив на історію. 

  • Бужанського внесли до бази “Миротворець” у 2020 році через участь в антиукраїнських пропагандистських заходах та розпалювання міжнаціональної ворожнечі. 
  • У 2023 році він намагався заблокувати розгляд закону про деколонізацію географічних назв та був єдиним нардепом, хто голосував проти встановлення 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Того ж року в етері телеканалу «Київ 24» Бужанський відмовився говорити українською та відповідати на гасло «Слава Україні». Після повномасштабного вторгнення продовжує вести сторінки у соцмережах російською мовою.

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *