Українським водіям вантажівок, яких заблокували на кордоні польські перевізники, почали підвозити їжу

Фото: facebook.com/Ministry.for.restoration

Для українських водіїв вантажівок, які заблоковані на кордоні через страйк польських перевізників, створили гуманітарний штаб. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков у своєму фейсбуці.

– Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з профільними асоціаціями та перевізниками створило Штаб допомоги українським водіям. Його ключова задача – забезпечити наших людей їжею, питною водою, медикаментами та пальним… Працюватиме Штаб допоки кордон не буде розблокований та стабільність руху через пункти пропуску не буде відновлена, — написав він.

За кожним з трьох пунктів перетину кордону, який частково заблокували польські перевізники, закріплений координатор. Він збирає потреби та знаходиться на звʼязку з водіями. Також цілодобово працює гаряча лінія Укртрансбезпеки  +38 (067) 120 0483. Додаткові потреби можна вказати через гугл-форму.

– Також міністерство спільно з профільними відомствами сприятиме евакуації водіїв на територію України, якщо виникатиме така потреба, — додав Кубраков. 

Віцепрем’єр-міністр зазначив, що українські водії понад десять днів залишаються заблокованими на польському кордоні. Вбік Ягодина черга розтягнулася на понад 30 кілометрів, убік  Краківця – на понад 16 кілометрів, вбік Рави Руської – на понад десять кілометрів.

6 листопада польські перевізники частково заблокували три пункти пропуску на кордоні з Україною: “Ягодин — Дорогуськ”, “Краковець — Корчова” та “Рава-Руська — Гребенне”. 15 листопада перший віцепрезидент громадської організації “Українська транспортна спілка” Володимир Балін повідомив Українському Радіо, що день простою на кордоні з Польщею коштує українським перевізникам мінімум 300 євро. Заблокованим водіям бракує води, їжі та пального. Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач розповідав, що влада Польщі поставила кілька біотуалетів, але їжею і водою водіїв не забезпечує. 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *