У руках помічника Залужного вибухнула граната, яку йому подарували на День народження

Фото: УП

Голова МВС Ігор Клименко розповів деталі трагічної загибелі помічника головнокомандувача ЗСУ Геннадія Частякова у Чайках Київської області. Сьогодні, 6 листопада, військовослужбовець святкував день народження. Йому подарували ящик із гранатами нового західного зразка, одна із яких вибухнула у нього вдома.

– Внаслідок першочергових слідчих дій вдалося зʼясувати перші обставини трагедії. Сьогодні в загиблого майора Частякова був День народження. Додому він повернувся з роботи з подарунками від колег, які почав показувати рідним. Дістав подарунковий ящик із гранатами всередині та почав демонструвати один із боєприпасів синові. Це були гранати нового західного зразка. Спершу до рук боєприпас взяв син та почав крутити кільце.  Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух, – розповів Клименко.

У квартирі Частякова поліція знайшла ще 5 таких нерозірваних гранат. Їх відправлять на експертизу. Поліцейські вже знайшли колегу-військовослужбовця, який подарував коробку із гранатами,  його кабінеті вже провели обшук і вилучили ще 2 аналогічні гранати. 

Про загибель Частякова та поранення його 13-річного сина раніше повідомила пресслужба Національної поліції.

Фатальний подарунковий набір. Фото: УП

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *