У керівника НКРЕКП Валерія Тарасюка знайшлися безліч російських бізнес-партнерів

Голова НКРЕКП Валерій Тарасюк має частку у двох приватних компаніях. І бізнес-партнери Тарасюка за цими фірмами паралельно працюють з росіянами або ж особами, що включені до списків антиросійських санкцій РНБО. Про це свідчать дані з відкритих Реєстрів.

Валерій Тарасюк, має 10% частку у ТОВ “КОМПАНІЯ “МЕТАЛ ІНВЕСТ” і ТОВ “МЕТАЛ ІНВЕСТ “СТАЛЬКОНСТРУКЦІЯ”. https://opendatabot.ua/p/5XTY513 Єдиним партнером по цим двом бізнесам у Тарасюка є Спектор Ольга Михайлівна. Вона доводиться донькою Михайлу Йосиповиачу Спектору, котрий до вересня 2015 року займав посаду президента фінансово-промислового холдингу VS Energy.  Активи останньої Україна збиралася націоналізувати, зокрема, через зв’язок з російськими бенефіціарами. https://forbes.ua/ru/money/rosiyani-evropeytsi-ta-kolomoyskiy-antikoruptsiyniy-sud-mozhe-dozvoliti-natsionalizuvati-biznes-vs-energy-vzhe-21-lipnya-detali-nayguchnishoi-spravi-minyustu-19072023-14842.

Дослідження подальших зв’язків головної бізнес-партнерки Тарасюка Ольги Спектор вказує на те, що їх діяльність й досі залишається тісно пов’язаною з росіянами або ж особами, що включені до списків антиросійських санкцій РНБО.

Зокрема, у ТОВ «МІКРОКЛІТИННА ТЕХНОЛОГІЯ ДЕНТ», де Спектор налажить 86%, станом на 23.02.2022 був російський власник. https://opendatabot.ua/c/41186369

Директор вказаної компанії Зубков Ігор Костянтинович, своєю чергою є також керівником ТОВ «МІЙ ГЛОБАЛЬНИЙ ВСЕСВІТ УКРАЇНА», яка й донині належить росіянину Доброгаєву Олексію Олеговичу. https://opendatabot.ua/c/37616326

Крім того, у компанії  ТОВ «ЮРИДИЧНА КОНТОРА СПЕКТОР» партнеркою бізнес-подруги Тарасюка Ольги Спектр виступає Спектор Людмила Анатоліївна. https://opendatabot.ua/c/37387370  Остання взагалі є засновницею https://opendatabot.ua/c/42638142 релігійної організації Церкви московського патріархату.

Однак, зв’язки з росіянами на цьому не завершуються.

Згадана вище компанія Тарасюка «КОМПАНІЯ „МЕТАЛ ІНВЕСТ“» володіє корпоративними правами ТОВ «РЕЛАКС-ЕНЕРГО». https://opendatabot.ua/c/36584037 Серед її засновників й досі рахується АТ «ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ „СЕВАСТОПО­ЛЬЕНЕРГО“».  https://opendatabot.ua/c/37154755 Усі бенефіціари цієї компанії  наразі внесені до списку антиросійських санкцій РНБО. А це, зокрема,  Ярославська Марина Володимирівна,  Альтбергс Артурс,  Вігантс Валтс та Сізерман Олег Юрійович. І попри ці факти голова НКРЕКП Тарасюк вже понад два роки війни не розриває ані з перерахованими активами, ані з підсанкційними особами свою бізнес-діяльність.

Нагадаємо, у 2012 році з заяви колишнього керівинка СБУ Валентина Наливайченка https://glavcom.ua/economics/finances/brat-golovi-nkrekp-tarasyuka-pereoformiv-kompaniyu-na-seyshelskiy-ofshor-z-aktivami-v-energetici-nardep-751619.html стало відомо про те, що рідний брат голови НКРЕКП Валерія Тарасюка переоформив одну із своїх компаній на сійшелський офшор “Юереп Дістріб’юшн Груп Лтд”, який мав прямий інтерес в енергетичному секторі України.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *