Суд заарештував екс-главу департаменту Міноборони Лієва, заставу – 50 мільйонів

Фото: suspilne.media

Апеляційний суд задовольнив скаргу прокурора та застосував до екс-керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони Олександра Лієва  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Альтернативою суд визначив заставу у розмірі 50 мільйонів гривень. Про це повідомив Центр протидії корупції.

– Лієва взяли під варту у залі суду. Термін утримання під вартою – до 8 квітня включно. Розмір альтернативної застави становить 50 млн. грн. У разі внесення застави на Лієва буде покладено низку обов’язків, зокрема носіння електронного браслета та здавання закордонних паспортів, – зазначили у ЦПК.

Сам підозрюваний у записаному в суді коментарі сказав, що шокований нинішнім рішенням суду, він назвав розмір застави несумісним зі своїми зарплатою та доходами. Лієв зазначив, що співпрацював зі слідством, приходив на всі допити тощо. Екс-чиновник заявив, що має намір звертатися до Європейського суду з прав людини.

  • Йдеться про справи щодо укладання контракту між Міноборони та компанією “Львівський арсенал” на постачання 100 тисяч мінних пострілів. У листопаді 2022 року Міноборони перерахувало “Львівському арсеналу” 1,34 млрд грн передоплати. Далі “Львівський арсенал” перерахував частину коштів у 3,6 $млн та 9,1 млн євро на словацького посередника, компанію Sevotech. Більшість їх потім пішла на рахунки ще одного посередника, хорватської компанії WDG promet. В результаті ці гроші “зникли” і постачання до ЗСУ так і не відбулося.
  • 27 січня колишньому та чинному керівникам департаменту Міноборони (Лієву та Тоомасу Нахкуру) повідомили про підозру у справі про розкрадання майже 1,5 млрд грн на закупівлю снарядів.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *