“Шахеди” в Україні звучать так само як і на Близькому Сході – Зеленський

Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський висловив обурення, що Україну не захищають так само як Ізраїль. Про це він сказав у своєму вечірньому відеозверненні. Він наголосив на необхідності ППО для України. Зокрема, очільник держави навів приклад ефектної роботи протиповітряної оборони на Близькому Сході.

Як стало відомо, сьогодні гарант провів нараду щодо роботи з іноземними партнерами найближчими тижнями. За його словами, першим пріоритетом залишається ППО та зброя для воїнів на передовій. Також першим пріоритетом залишається консолідація партнерів та єдність світу.

– Зараз увесь світ побачив по діях союзників у небі Ізраїлю та сусідніх країн, якою справді ефективною може бути єдність у захисті від терору, якщо в основі єдності – достатня політична воля. Разом діяли Ізраїль, Америка, Британія, Франція та Йорданія. Максимально ефективно. Разом вони не допустили, щоб терор узяв гору. І разом працюють – із багатьма іншими, – щоб не було й подальшої ескалації. Ізраїль не є членом НАТО, і не треба було нічого такого, як активація 5-ї статті. І ніхто не виявився втягнутим у війну. Вони просто допомогли захистити життя. “Шахеди” в небі України звучать так само як і в небі Близького Сходу. Балістика всюди б’є однаково, якщо її не збити. Небо Європи могло б уже давно отримати саме такий захист, який потрібен, якби так само й Україна мала схожу повну підтримку партнерів у збитті дронів і ракет, – сказав Зеленський.

Він також подякував кожному лідеру, кожній державі, які справді допомагають Україні із ППО, із необхідними ракетами для захисту неба, які тренують наших хлопців на F-16. Усе це працює й надалі працюватиме на захист життя.

  • Глава держави Володимир Зеленський у понеділок, 15 квітня, провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача. Головними темами Ставки стали проблеми в енергосистемі та ситуація на фронті. 
  • Глава держави Володимир Зеленський у понеділок, 15 квітня, призначив Миколу Точицького заступником керівника Офісу президента України. 

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *