Лікарі назвали продукти та соуси, з якими не можна поєднувати варені яйця

До складу яєць входять життєво важливі амінокислоти, які підтримують обмін речовин і зміцнюють імунітет. Також вони містять лецитин — жироподібну речовину, що захищає печінку і позитивно впливає на метаболізм. Ще в яйцях є вітамін D, необхідний для здоров'я кісток, а також кальцій і фосфор, які разом із вітаміном D роблять зуби міцнішими. Однак легким рухом руки цю користь можна зруйнувати. Про це розповіли гастроентерологи, інформує Ukr.Media.

На день рекомендується вживати не більше 1-2 яєць. Якщо у людини підвищений холестерин, то варто обмежитися тільки яєчними білками. А жовтки, які якраз і містять цю речовину, краще не використовувати в їжу.

Найбільш дієтичні страви — яйця некруто і пашот (зварені без шкаралупи в ледь киплячій воді). Смажені яйця — дуже калорійна страва, особливо якщо готувати яєчню на салі або олії. Щоб знизити калорійність, краще використовувати пряжене масло або кокосову олію.

Яйця краще не поєднувати з сиром, шинкою чи м'ясом — такі страви дуже смачні, тому є ризик переїдання. Також не варто додавати майонез та інші висококалорійні соуси (цезар, сирний, медово-гірчичний, тартар), радять лікарі.

Як доповнення до яєць підійдуть зелень і некрохмалисті овочі — капуста, солодкий перець, огірок, селера, шпинат. Варені яйця можна зберігати в холодильнику протягом 3-7 днів. При цьому температура не повинна перевищувати +4 °C. Якщо вони вже очищені від шкаралупи, то краще з'їсти їх того ж дня. А якщо вони залишилися на столі, то вжити їх потрібно протягом двох годин (за температури +30 °C цей термін взагалі скорочується до однієї години).

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *