Равзедка України зламала податкову систему Росії

Фото: pixabay.com

Кіберспецслужби Головного управління розвідки Міністерства оборони України провели успішну операцію на території Росії, цього разу спрямовану проти податкової системи РФ. Про це повідомила прес-служба ГУР МО України.

– Під час операції розвідникам вдалося проникнути до захищених серверів Федеральної податкової служби (ФНС РФ) і заразити понад 2300 її регіональних серверів по всій Росії, включаючи Крим, – йдеться в повідомленні.

Усі ці сервери отримали шкідливе програмне забезпечення. Також таким чином було атаковано російську ІТ-компанію Office.ed-it.ru, яка займалася фінансовим обслуговуванням Росії. Ці кібератаки призвели до повного знищення конфігураційних файлів, які забезпечували роботу податкової системи РФ. Паралізований зв’язок між центральним офісом у Москві та 2300 регіональними управліннями, а також між ФНР РФ та Office.ed-it.ru.

Наразі вся інфраструктура одного з ключових державних органів Росії та безліч податкових даних за багато років перебувають під контролем військової розвідки України.

Спроби росіян відновити роботу податкової системи марні вже четвертий день. Прогнозується, що параліч у роботі ФНС РФ може тривати не менше місяця, і відновлення повної функціональності податкової системи Росії стає практично неможливим.

12 грудня хакерську атаку зазнав оператор мобільного зв’язку Київстар, зв’язок досі не відновлено. Це викликало збій у багатьох терміналах, не працює зв’язок, інтернет. Незабаром стало відомо, що на Монобанк було здійснено DDoS-атаку, проте незабаром її вдалося відбити.

Фото Фото 12 Грудня15:55

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *