Президентом ПАРЄ став Теодорос Русопулос

Фото: twitter.com/PACE_News

Новим президентомПарламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) став представник Греції Теодорос Руссопулос від Європейської народної партії. Про це повідомила прес-служба ПАРЄ.

– Вітаємо Теодоро Русопулоса з Греції, який щойно був обраний президентом Асамблеї! Пан Русопулос є 35-м президентом ПАРЄ з 1949 року і першим громадянином Греції, який обійняв цю посаду. Термін його повноважень становить один рік, який може бути подовжено один раз, — йдеться у повідомленні.

Раніше грецький політик Теодорос Руссопулос був віце-президентом групи EPP та головою комітету ПАРЄ з міграції, біженців та переміщених осіб.

Теодорос Руссопулос – грецький політик, який обіймав посаду державного міністра та прес-секретаря уряду з 7 березня 2004 року по 23 жовтня 2008 року. Він також був одним із ключових помічників прем’єр-міністра Костаса Караманліса. У жовтні 2008 року він залишив свою посаду у зв’язку зі звинуваченнями у причетності до скандалу. Внаслідок розслідування, проведеного парламентськими комітетами та судом, було встановлено, що Руссопулос не мав відношення до цього скандалу. Однак політичні збитки його репутації призвели до того, що він ухвалив рішення про відставку.

  • 13 жовтня ПАРЄ визнала Росію диктатурою, закликаючи держави Ради Європи не визнавати легітимність Путіна. Резолюцію підтримали всі 43 депутати.
  • 12 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи підтримала Україну двома резолюціями: закликала надати військову допомогу та визнала голодомор актом геноциду українського народу.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *