Павлюк закликав вступати до лав ЗСУ і визнав, що система ТЦК “не ідеальна”

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк закликав українців вступати до лав ЗСУ. За його словами, Силам оборони потрібні різні фахівці – водії, діловоди, кухарі, будівельники, ITівці, бухгалтери, медики, інженери. Про це Павлюк написав у Фейсбуці.

– Я розумію бажання людей жити мирним життям, подорожувати, будувати кар’єру. Але є об’єктивна реальність: росія відмовляє нам у праві на існування. Ворог розуміє тільки мову сили…Чим більше українців знайдуть у собі мужність стати до лав ЗСУ, тим менше буде шансів у росії втілити її кровожерливі задуми. І тим скоріше українські міста повернуться до нормального безпечного життя, – написав Павлюк.

Командувач Сухопутних військ визнав, що система ТЦК не ідеальна, тому влада працює над її удосконаленням. А самі працівники ТЦК – “це вчорашні воїни, якими усі захоплювались і пишались”. Павлюк закликав не піддаватися на провокації росіян, які намагаються нав’язати, що “мобілізація – це не про захист своєї держави від агресора, а про несправедливість і порушення прав”.

– Отримали ви повістку чи самі прийшли в ТЦК оновити дані – це не означає, що завтра ви поїдете на штурм ворожих позицій. Це брехня. Є визначена законом процедура: проходження військово-лікарської комісії, а також додаткових медичних обстежень, якщо на те є підстави. Усі, кого визнали придатними до служби, без виключення – відправляються у навчальні центри. Базова загальновійськова підготовка триває місяць…Упродовж цього терміну досвідчені інструктори дадуть усі необхідні знання і навички: навчають тактиці ведення бойових дій, поводженню зі зброєю, домедичній допомозі. Так, у системі підготовки не все ідеально. Але ми реагуємо на всі проблеми і виклики, – написав Павлюк.

  • 6 квітня президент Володимир Зеленський розкритикував зволікання депутатів з ухваленням законопроєкту по мобілізації.
  • 3 квітня Зеленський заявив, що наразі немає потреби мобілізовувати 500 тисяч українців до лав ЗСУ.
     
     

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *