Орбан запропонував Зеленському подумати про припинення вогню

Фото: REUTERS/Valentyn Ogirenko

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан запропонував президенту України Володимиру Зеленському “подумати” про те, щоб припинити вогонь, а потім вести переговори про мир. Про це він заявив на пресконференції у Києві, повідомило агентство “Інтерфакс-Україна”.

– Мир – це важливе питання. Війна, в якій ви зараз живете, дуже інтенсивно впливає і на безпеку Європи. Ми дуже високо цінуємо всі ініціативи пана Зеленського заради досягнення миру. Я розповів Зеленському, що ці ініціативи потребують багато часу. І саме через правила міжнародної дипломатії вони дуже ускладнені. Я попросив Зеленського подумати про те, чи не можна зробити інакше: спершу припинити вогонь, а потім вести переговори про мир. Тому що припинення вогню могло б забезпечити прискорення темпу цих переговорів, – сказав лідер Угорщини.

Орбан додав, що “дуже вдячний Зеленському за його думку з цього питання”.

Володимир Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі, що з Віктором Орбаном вони обговорили найбільш принципові питання сусідських відносин – торгівлю, транскордонну співпрацю, інфраструктурні та енергетичні питання. Вони можуть стати основою для нового двостороннього документа між Україною та Угорщиною.

  • 2 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув в Україну з першим за 12 років візитом. Лідер країни пояснив свою поїздку до Києва тим, що Угорщина розпочала головування у Раді ЄС і її мета “полягає в сприянні вирішенню завдань, які стоять перед Євросоюзом”.
  • ЗМІ першими повідомили про те, що до Києва з несподіваним візитом приїде прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. 29 січня глава МЗС Угорщини Петер Сійярто був в України вперше з початку війни, але він знаходився в Ужгороді.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *