Львівського бізнесмена Гринкевича повідомили про підозру

Фото: dbr.gov.ua

Державне бюро розслідувань повідомило львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича про ще одну підозру – цього разу у створенні злочинної організації та шахрайстві у воєнний час. Про це повідомила пресслужба ДБР.

– Підприємець створив злочинну організацію з метою незаконного заволодіння бюджетними коштами. Він уклав угоди з Міноборони на постачання неякісного військового одягу. Компанії Гринкевича підписали 23 контракти на постачання одягу для Міністерства оборони на загальну суму понад 1,5 мільярда гривень, — йдеться у повідомленні.

У ДБР зазначили, що для виконання оборонних замовлень бізнесмен залучив підконтрольні йому підприємства, які раніше займалися будівництвом і не мали необхідних виробничих, складських та інших ресурсів для виробництва та зберігання військового одягу для Міноборони. Експертизи показали, що державі було завдано збитків у розмірі понад 934 мільйони гривень.

П’ятьом підозрюваним висунуто звинувачення у створенні та участі у злочинній організації, а також у шахрайстві та заволодінні чужим майном в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах. Закон передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років із конфіскацією майна.

  • 11 січня у зв’язку з підозрою в масштабних розкраданнях грошей для військових було заарештовано майно сім’ї та компаній Ігоря Гринкевича.
  • 29 грудня Гринкевича затримали за підозрою у хабарництві – він пропонував 500 тисяч доларів одному з керівників відомства.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *