Ліндсі Грем підтвердив, що не називав смерть росіян кращою тратою американських грошей – Новини на KP.UA

Росія оголосила у розшук американського сенатора через змонтоване відео Офісу президента

Фото: President.gov.ua

Росія оголосила у розшук 67-річного американського сенатора Ліндсі Грема через змонтований запис Офісу президента України. Відповідна картка з’явилася в базі осіб МВС, що розшукуються, повідомив 29 травня Інтерфакс.

У коментарі Reuters сенатор-республіканець від штату Південна Кароліна, а також Офіс президента України підтвердили, що опубліковане у соціальних мережах Володимира Зеленського відео зустрічі змонтовано. Грем на зустрічі із Зеленським не називав смерть росіян “вдалою тратою американських грошей”.

Ліндсі Грем у письмовому коментарі заявив, що “російська машина пропаганди, як зазвичай, працює на знос”. Він додав, що «для Сполучених Штатів допомога у визволенні України від російських військових злочинців стала гарною інвестицією». Грем окремо звернувся до заступника голови Ради безпеки Росії Дмитра Медведєва, який назвав його «старим дурнем».

– Пане Медведєву, якщо ви хочете, щоб росіяни перестали помирати в Україні, виводьте війська. Припиніть вторгнення. Припиніть військові злочини. Однак правда полягає в тому, що і вам, і Путіну російські солдати байдужі, – заявив сенатор-республіканець.

Банкова надала агентству повну версію запису розмови. У ній фрази про смерть росіян та американські інвестиції не йдуть одна за одною. Ліндсі Грем розповів Володимиру Зеленському, що опір українців нагадує йому про ті часи, коли американці боролися до останньої людини, «ми хотіли бути вільними або померти». Президент відповів, що тепер американці вільні, українці також будуть вільними. Сенатор додав: “А росіяни вмирають”. Так, але вони прийшли на нашу територію. Ми не воюємо на їхній території», – відреагував український лідер.

Відео зустрічі Ліндсі Грема та Володимира Зеленського було опубліковано ще 26 травня, проте російські ЗМІ, а потім і влада почали поширювати та коментувати його 28 травня. Змонтованим записом обурилися прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков та речник МЗС Марія Захарова. Голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін доручав порушити кримінальну справу за фактом “русофобських висловлювань” американського сенатора. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк написав у своєму твіттері, що найкраща сьогодні інвестиція (і не лише американська) у безпеку – це інвестиція у повну та беззаперечну перемогу України.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *