КМДА відкладає постачання двох с половиною тисяч дронів на передову: майже місяць не підписують договір з постачальником

Фото: stopcor.org

Наприкінці квітня Департамент муніципальної безпеки при КМВА оголосив тендер на понад 400 млн грн на закупівлю квадрокоптерів для військових. За цей час кілька компаній внесли свої пропозиції і навіть було обрано переможця – ТОВ “УМО УКРАЇНА”, яке вже підписало договір. Проте з незрозумілих причин керівництво Департаменту не поспішає підписувати угоду, що сильно відтерміновує поставку квадрокоптерів бійцям ЗСУ на передовій, які цього потребують.

Відповідний тендер сумою 414,5 млн грн на закупівлю квадрокоптерів від Департамента муніципальної безпеки відкрито 24 квітня 2024 р.

Всього свої пропозиції висунули чотири фірми: ТОВ “КОНКОРД-22”, ТОВ “УМО УКРАЇНА”, ТОВ “МАКЕЛСАН СЕРВІС” та ТОВ “КАЛЬХЕОН”.

В результаті переможцем стало ТОВ “УМО УКРАЇНА”, яке мало б поставити Департаменту 1550 одиниць квадрокоптерів DJI Mavic ЗТ та 950 квадрокоптерів DJI Mavic ЗЕ на загальну вартість 391 498 600 грн.

В підписаному договорі вказують наступний товар:

  • перша черга (термін до 30 днів) – 500 DJI Mavic 3Т, 300 DJI Mavic 3Е;
  • друга черга (термін до 60 днів) – 500 DJI Mavic 3Т, 300 DJI Mavic 3Е;
  • третя черга (термін до 90 днів) – 550 DJI Mavic 3Т, 350 DJI Mavic 3Е.

Проте журналісти СтопКору помітили, що договір підписаний тільки переможцем, а сам Департамент за незрозумілих причин цього не робить. І це при тому, що власне термін підписання договору добіг кінця ще 7 червня.

Водночас з тендерами, що стосуються ремонтів доріг, інших робіт подібного типу, таких проблем не виникає. Приміром, за тендером від КП “Київавтошляхміст” на проведення поточного ремонту Північного мосту через р. Дніпро на суму 28 690 938 грн вже за два тижні після обрання переможця обома сторонами був підписаний договір.

Не було жодних проблем і з тендером на 1 290 053 грн на капітальний ремонт доріг на вул. М. Драгомирова у Печерському районі Києва, де в один день було опубліковано і переможця і підписано договір.

Ця ситуація викликає низку питань, адже перш за все, таке затягування відтерміновує поставку дронів безпосередньо військовим, які зараз цього дуже потребують. Ба більше, з цим переможцем державний бюджет витратить менше, ніж запланували, а саме: зекономить 23 млн грн від запланованої суми, що дозволить закупити ще дронів.

Зважаючи на це, СтопКор слідкуватиме за даним тендером, аби встановити, чому Департамент муніципальної безпеки КМВА своїми діями сильно відтерміновує поставку зброї військовим на передову.

Як повідомлялось раніше, у столичному КП “Київекпертиза”, яке очолює Михайло Хорошевський, відбулись обшуки: слідчі дії проходили у справі про ймовірну розтрату міського бюджету. Комунальники спільно з посадовцями Департаменту аудиту могли вступати в “договірняки” з підрядними організаціями, які вдвічі-втричі завищували вартість робіт з відбудови зруйнованої війною інфраструктури.

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *