Камишін: Україна наростила виробництво Стугни, ПТРК кращий за Javelin

Камишін: Україна наростила виробництво «Стугни», ПТРК кращий за Javelin

Фото: t.me/zalizni_zminy

Україна в чотири рази наростила виробництво ПТРК “Стугна” з початку 2023 року. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

За словами міністра, кількість вироблених українських протитанкових ракетних комплексів “Стугна-П” у липні цього року вчетверо більша, ніж у січні.

– Ми в липні виробили в чотири рази більше “Стугни”, ніж у січні. І ми рухаємося у збільшенні виробництва далі. Скільки б ми її не виробляли зараз, її буде недостатньо, – сказав він.

Камишін заявив, що “за всіма технічними параметрами” “Стугна” обходить американський ПТРК Javelin.

– “Джавелін” дуже хороший продукт, але буду системно працювати, щоб збільшувати виробництво власного продукту і з часом поборотися за те, щоб наш продукт був гідно представлений на зовнішніх ринках, – сказав глава Мінстратегпрому.

Розробником ПТРК “Стугна-П” є київське конструкторське бюро “Луч”. З 2011 року підприємство за рішенням уряду входить до складу держконцерну “Укроборонпром”. 

7 серпня в інтерв’ю The Wall Street Journal Олександр Камишін заявив, що до кінця 2023 року Україна вироблятиме 155-мм боєприпаси стандарту НАТО. У липні Україна виробила вдвічі більше мінометних та артилерійських боєприпасів, ніж за весь 2022 рік. Але пройдуть роки, перш ніж Україна зможе виготовляти достатньо боєприпасів для задоволення поточних потреб.

ПТРК “Стугна-П”. Фото: АрміяInform

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *