Hromadske розкрило особу “Джокера” – він стверджує, що вже продав телеграм-канал за $2 млн

Власником анонімного телеграм-каналу «Джокер» може бути 29-річний Роман Кравець, котрий у 2019 році балотувався в Раду від партії “Слуга народу”. Про це йдеться у розслідуванні Hromadske, яке посилається на анонімні свідчення двох десятків людей, серед яких депутата, колишні й чинні посадовці, співробітники спецслужб.  

Видання стверджує, що канал “Джокер” завели бізнесмен, ексзаступник голови Дніпропетровської обласної адміністрації Геннадій Корбан і журналістка сайту strana.ua Світлана Крюкова після сварки з колишнім головою Офісу президента Андрієм Богданом. Кравця взяли адміном і помічником. Спочатку на каналі постили розіграші чиновників та депутатів, коли писали їм від імені колег, а листування потім зливали в мережу. Згодом Кравець став одноосібним автором і власником каналу, на який наразі підписано 269 тисяч людей.

Журналісти називають “Джокера” “неопропагандою Офісу президента”. За даними видання, він контактує із представниками ОП і є другом голови фракції “Слуга народу” Давидом Арахамією. Кравець за час повномасштабного вторгнення п’ять разів виїжджав за кордон, хоча на каналі часто критикує закордонні вояжі політиків. Їздить на автомобілі Lexus LX 600 та орендує квартиру в київському ЖК “Чикаго” щонайменше за 2 тисячі доларів на місяць.

Сам Кравець у коментарі Hromadske сказав, що він був «Джокером», але канал продав 2 роки тому за 2 мільйони доларів у криптовалюті. За словами Романа Кравця, він виїжджає за кордон, бо ВЛК визнала його непридатним до військової служби. Зараз він перебуває в Нідерландах. 

  • 25 березня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про регулювання Telegram. Зокрема, пропонується заборонити представникам держорганів мати акаунти у соцмережах, які уніфікують як непрозорі.
  • 17 квітня Павло Дуров в інтерв’ю Такеру Карлсону заперечував зв’язок Telegram із владою Росії. За словами Дурова, він виїхав з Росії після того, як російська влада у 2014 році вимагала від нього надати доступ до особистих даних “ВКонтакті” організаторів протестів в Україні.
     

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *