Експрезидент США Джиммі Картер відсвяткував 100-річчя і встановив рекорд

Фото: Getty Images

Джиммі Картер став першим американським президентом, який дожив до 100-річчя. Про це повідомив Білий дім. Останні півтора року він провів у своєму будинку у місті Плейнс у штаті Джорджія, де отримує хоспісну допомогу. 

– Не кожен отримує 100 років на цій землі, і коли хтось таки отримує і використовує цей час, щоб зробити стільки добра для багатьох людей, це варто святкувати. Ці останні 19 місяців, тепер, коли він був у госпісі, це був шанс для нашої сім’ї і для решти країни та світу по-справжньому подумати про нього, – розповів онук колишнього президента Джейсон Картер.

Востаннє Картера бачили на людях у листопаді 2023 року, коли він на інвалідному візку відвідав похорони дружини Розалін.

У травні 2019 року Картер зламав стегно під час падіння у своєму будинку, того ж дня йому зробили операцію. 6 жовтня після ще одного падіння йому наклали 14 швів над лівою бровою. У листопаді 2019 року Картера госпіталізували через ускладнення після падінь. У лютому Картер заявив, що відмовився від подальшого лікування і проведе свій останній час з родиною.

Картер був президентом США з 20 січня 1977 по 20 січня 1981 року. Після завершення президентського терміну створив Центр Картера для просування та розширення прав людини. Лауреат Нобелівської премії миру 2002 року. З дружиною Розалін пробув у шлюбі 77 років. У пари четверо дітей, 11 онуків та 14 правнуків. 

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений The White House (@whitehouse)

Подружжя Картерів під час президентської каденції у 1978 році. Фото: Getty Images

Картер на похоронах дружини у листопаді 2023 року. Фото: Getty Images

  • 1 червня колишня перша леді США Мішель Обама повідомила про смерть матері.
  • 1 липня колишня Меланія Трамп вперше  за час перевиборчої кампанії підтримала чоловіка на публіці.

     
     

 

 

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *