Дружина Гринкевича, яка викладає у «Львівській політехніці», пішла у відпустку на фоні корупційного скандалу

Фото: Світлана Гринкевич/facebook.com

Дружина підозрюваного у корупції львівського бізнесмена Ігора Гринкевича написала заяву про відпустку за власний рахунок з посади професорки та завкафедри маркетингу та логістики у «Львівській політехніці». Про це ректор навчального закладу сказав у коментарі місцевому виданню “Високий замок”.

–  Тільки що принесли мені її (Світлани Гринкевич. —Ред.) заяву, яку підписав завідувач кафедри і директор інституту. Зачитаю вам: «Прошу надати мені відпустку за власний рахунок з 8.01.2024 р. терміном на п’ять днів у зв’язку з сімейними обставинами». Ми зараз оформлюємо наказ, щоб надати їй відпустку, – заявив ректор «Львівської політехніки» Юрій Бобало.

Ректор сказав, що особисто Світлани Гринкевич не знає, але про корупційний скандал читав у ЗМІ.

— Нехай цією родиною займається ДБР. Знаю лише, що у «Політехніці» вона працює, здається, з 2021 року. Загалом, у нас в університеті працює 6 тисяч працівників. Я не переслідую такої мети всіх знати особисто, – сказав ректор.

У коментарі виданню “Новини.LIVE” пресслужба Львівської політехніки сказала, що наразі немає підстав для звільнення Світлани Гринкевич.

Згідно з відкритими даними, на Світлану Гринкевич зареєстровані дві будівельні компанії. Офіційно її ім’я у корупційному скандалі не фігурує.

Ігор Гринкевич, його діти Ольга та Роман, та дружина Світлана. Фото: соцмережі

Світлана Гринкевич закрила свій профіль у соцмережах.

  • 29 грудня Ігора Гринкевича затримали під час проби підкупити одного з керівників ДБР пів мільйоном доларів. Паралельно його підозрюють у розкраданні 1 мільярда гривень на поставках одягу для ЗСУ. Замовлення оформлювали на будівельні фірми сім’ї Гринкевичів, які насправді не мають потужностей для пошиття одягу.
  • 30 грудня Гринкевича заарештували та призначили заставу у 500 тисяч доларів.
  • Скандал довкола сім’ї Гринкевичів став медійним зокрема і через те, що майбутньою невісткою бізнесмена є художниця Соня Морозюк. Вона зустрічається із сином бізнесмена Романом Гринкевичим, на якого також оформлені декілька будівельних фірм. Журналіст “1+1” Євген Плінський заявив, що зароблені на корупційних підрядах Міноборони гроші син Гринкевича вкладав у розкрутку художниці і дорогі подарунки. Морозюк звинувачення заперечила і запевнила, що не знала про корупцію у сім’ї свого нареченого.

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *