Денис Прокопенко подякував США за зняття заборони на постачання озброєння Азову

Командир бригади Нацгвардії “Азов” підполковник Денис Прокопенко записав відеозвернення з подякою адміністрації президента США Джо Байдена, яка зняла заборону на постачання зброї підрозділу. Його Прокопенко опублікував у своїх соцмережах.

– Я хочу привітати всіх бійців 12-ї бригади спеціального призначення “Азов” та весь цивілізований світ із перемогою над російською пропагандою. В “Азові” знають, що хоч би якою непростою здавалася ситуація, рішення є завжди. Питання лише у зусиллях, які ви готові докласти для того, щоб її подолати, у злагодженості роботи та професіоналізмі команди. Ці якості військовослужбовці “Азову” щодня демонструють на фронті. Ключовими вони виявились і в системній роботі нашого підрозділу над розблокуванням передачі озброєння та надання підготовки від Сполучених Штатів Америки “Азову”. Породжена російською пропагандою заборона, яка існувала з 2017 року, подолана. Я вдячний Сполученим Штатам Америки за уважний розгляд цього питання та правильне рішення, яке якісно посилить наш підрозділ, а з ним і всі Сили оборони та безпеки України, – сказав “Редіс”.

Також Прокопенко подякував командуванню МВС, Нацгвардії та посольству України в США, а також всім, хто підтримував “Азов”. Він запевнив, що “Азов” ніколи не забуде, що вони зробили бійцям у складні часи. Він запевнив, що “Азов” виправдає покладену на них відповідальність, а “Колосальний бойовий досвід, який мають солдати, сержанти та офіцери “Азова”, поєднавшись із сучасним американським озброєнням, стане смертоносною зброєю для ворогів України”.

  • 11 червня 12-а бригада спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України підтвердила, що справді пройшла перевірку, передбачену законодавством США, та має право на отримання допомоги від Сполучених Штатів Америки у сфері безпеки.
  • Декілька років тому США наклали, на тлі “занепокоєння у Вашингтоні про походження “Азова”, табу на озброєння бригади, а тому бійці не застосовували американську техніку та зброю.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *