Бужанський відмовився відповідати Героям слава і розмовляти українською – Новини на KP.UA

Бужанський відмовився відповідати «Героям слава» і розмовляти українською на телеканалі

Фото: facebook.com/Макс Бужанский

Народний депутат від фракції “Слуга народу” Максим Бужанський відмовився вітатися «Героям слава» і розмовляти українською в ефірі телеканалу «Київ». Про це 1 червня повідомив «Детектор медіа». 

Відео нетривалої розмови, яка відбулася 31 травня, набрало на YouTube-каналі більше ніж 70 тисяч переглядів, що значно більше за інші. Також на скандал звернули уваги російські пропагандисти, повідомив у своєму фейсбуці ведучий Сергій Смальчук, який й спілкувався з Бужанським. Зокрема, про відео повідомили у телеграм-каналі “Скабєєва” ведучої телеканалу «Росія-1».

Сергій Смальчук намагався обговорити з нардепом те, що він єдиний не голосував за перенесення “Дня перемоги” з 9 на 8 травня. На вже традиційне для телеведучих вітання “Слава Україні”, Максим Бужанський відповів: “Да… Слава Украине”. Народний депутат також відмовився спілкуватися українською мовою, пояснюючи це тим, що виступати в Верховній Раді українською вимагає регламент, а не мовний закон.

29 травня Максим Бужанський став єдиним народним депутатом, хто голосував проти президентського законопроєкту про визначення 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Сергій Смальчук (@smalchuk_sergij)

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *