Зірка Ліги сміху пояснив, чому не хоче отримати українське громадянство: Були думки, але…

Зірка шоу “Ліга сміху”, молдавський актор, музикант Іван Люлєнов дав велике інтерв’ю блогеру, теле- та радіоведучому Славі Дьоміну. В ньому 29-річний комік зокрема розповів, чи планує він отримувати українське громадянство, про непрості стосунки із родичами на батьківщині та як там в цілому ставляться до росії.

За словами Івана, його рідні намагалися вплинути на його проукраїнську позицію. Вони закликали батьків зірки “Ліги сміху” поговорити з артистом та донести до нього, що тому краще утихомирити підтримку України. Бо так, мовляв, в нього виникнуть проблеми. Тато та мама спочатку повелись на провокацію, через що Люлєнов з ними сварився. Згодом, їм вдалося налагодити стосунки.

“Моїм батькам казали: “Поспілкуйтеся з Ванею, що він там каже, хай помовчить трохи. Йому потрібні проблеми?” Так їм казали якісь тітки, родичі… Ми спочатку трохи конфліктували, коли почалася війна. Згодом я зрозумів, що так не потрібно, я не хочу з ними сваритися. Я все налагодив. Вони також зрозуміли мене й мою позицію. І намагаються не провокувати, щоб не було сварок”.

За словами Івана, до початку повномасштабної війни він возив родину на Чорне море в Одесу, де часто відпочивають, зокрема, громадяни Молдови. Але зараз батьки побоюються приїжджати в Україну через проросійське оточення. Хоча, за словами Люлєнова, після 24 лютого в Молдові багато чого змінилось. Стало більше людей, які підтримують європейський вектор країни. Вони почали вивчати румунську мову. Дьомін здивувався, мовляв, чому не молдавську. На що Іван зазначив – є лише молдавський діалект румунської мови, а радянська влада свого часу спеціально відокремила Молдову від Румунії за цією ознакою.

“Найважливішим, мені здається, це відмова від російського контенту. Якщо ти не відмовляєшся і залишаєш собі компроміс, план “Б”, ну подивлюсь, то це недо життя”.

Іван Люлєнов в рідному селі у Молдові

Іван Люлєнов в рідному селі у Молдові

Слава Дьомін зазначив – Люлєнов живе та працює в Україні, в нього тут стосунки з коханою. Шоумен запитав в Івана, чи були в того думки змінити молдавське громадянство на українське.

“Були думки, але для цього потрібно було відмовитися від молдавського громадянства. Я не готовий. Хотів би, якщо тебе дивляться якісь люди, посвідку на постійне проживання. В мене зараз тимчасово, це кожен рік треба продовжувати. Я хотів би постійне, там нелегко це все отримати. Громадянство це теж дуже важко. Але якщо потрібно відмовлятися від молдавського, я не відмовлюсь“.

Аби розбавити атмосферу, Люлєнов пригадав кумедний випадок зі шкільних часів, за який йому й досі соромно перед батьком.

“Я напився і заснув біля стовпа в селі. І батько мене знайшов вранці. Мені дуже соромно і перед ним, і перед собою. Я спав під стовпом, недовго, може годину-дві. А тато зранку йшов на роботу, бачить людина лежить і взяв мене… Я тоді зняв брекети і було багато вина, у дівчини день народження, у друга день народження, і тут брекети святкували. Три кола з різним вином. Я був з брекетами не зараз, коли це модно, а в селі, в той час, коли це була залупа”.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *