“Укренерго” відновила енергопостачання споживачів після аварійного вимкнення – Кудрицький

НЕК “Укренерго” відновила енергопостачання споживачів в Україні після аварійного вимкнення 30 травня, “жодних обмежень споживання у вечірній час доби диспетчерський центр не планує”.

Про це у Facebook проінформував голова “Укренерго” Володимир Кудрицький.

“Нагадую, сьогодні в енергосистемі аварійно відключилися високовольтні лінії, спрацювали системи захисту й через це відбувалися відключення електроенергії в низці регіонів. Ми детально вивчаємо причини інциденту, який стався в енергосистемі”, – написав він.

За словами Кудрицького, вимкнення споживачів “не пов’язане з дефіцитом потужності в системі”.

“Причини аварійної ситуації – суто технічні й будуть детально з’ясовані в результаті розслідування Держенергонагляду та спеціалістів “Укренерго”, – зазначив голова НЕК. – Енергосистема пережила 15 масованих хвиль ракетних ударів і 18 потужних дронових атак. Зараз вона в процесі відновлення і працює на максимумі своїх можливостей. Якщо в мирний час у нас було багато резервних схем заживлення споживачів, і ви зазвичай не відчували роботи енергетиків, то зараз у нас усе ще багато “вузьких місць” в енергосистемі після зимових обстрілів”.

https://www.facebook.com/vladimir.kudrytskyi/posts/pfbid0stEcziv2miJKjEE2XZekpfEYx3FaVwfiw5MkDYHDtszN5wuj11eaZWw9UaV4yHEtl

Контекст:

Вимкнення світла по всій Україні внаслідок спрацювання автоматики на енергетичній інфраструктурі розпочалося о 13.28, повідомила пресслужба ДТЕК. Його спричинило зниження частоти в об’єднаній енергосистемі України.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *