Українська драма про чужий ноутбук, Ґодзілла і Конґ та кілер на пенсії: кінопрем’єри з 28 березня

Цього тижня в український прокат виходять пригодницький бойовик, трилери, детектив, драма, мелодрама та мультфільм. Серед них і українська стрічка про початок повномасштабного вторгнення росії в Україну. А отже, подивитися буде на що – в кінотеатрах вже сьогодні, 28 березня. 

Ґодзілла та Конґ: Нова імперія (2024)

Жанр: бойовик/пригоди/трилер/фантастика, країна – США

У головних ролях: Ребекка Голл, Ден Стівенс, Рейчел Хаус

Світ здригнувся від несподіваного відкриття. Виявляється, у недрах землі завжди існувала величезна нестримна сила, здатна знищити все, що трапиться на шляху. Давні вороги Ґодзілла та Конґ не готові до примирення, однак перед лицем загрози, яка може знищити їх та увесь світ, вони змушені будуть об’єднатися. Жодні зусилля людей не здатні вплинути на могутню силу, що прокинулася.

Фантастичний бойовик “Ґодзілла та Конґ: Нова імперія” є прямим продовженням фільму “Ґодзілла проти Конґа”, що вийшов у 2021 році та п’ятим внеском у франшизу MonsterVerse, яку створює студія Legendary Pictures. Ще до релізу попередньої частини творці фільму говорили про те, що мають багато планів щодо розвитку сюжету, а подальша доля франшизи залежатиме від касового успіху. Таким чином популярність попереднього фільму обумовила появу нового. У березні 2022 року оголосили про початок робіт. Зйомки проходили у Австралії, зокрема у місті Голд-Кост на Тихоокеанському узбережжі.

Кілер іде геть (2023)

Жанр: трилер, країна – США

У головних ролях: Майкл Кітон, Аль Пачіно, Марша Гей Харден

Непомітний одинак Джон Нокс (Майкл Кітон) з двома докторськими ступенями майже не з ким не спілкується. Такий стиль життя – чудове прикриття для висококласного кілера. Черговий похід до лікаря закінчився для нього невтішними новинами: в нього рідкісна форма прогресуючої деменції. Аби закінчити усі свої справи в чоловіка залишились лічені тижні. Через хворобу він майже провалив останнє своє завдання, тож треба поспішити та зробити все як слід. Раптом на порозі його дому з’являється скривавлений Майлз (Джеймс Марсден) – син, з яким він давно не спілкувався. Тепер, окрім своїх проблем, Джон має залагодити ще й проблеми сина.

Трилер “Кілер іде геть” – другий фільм, режисований 72-річним Майклом Кітоном. Окрім того, він став співпродюсером картини та виконав головну роль. Сценарій написав Ґрегорі Пуар’є (“Плітки”, “Король лев 2: Гордість Сімби”). Зйомки фільму проходили наприкінці 2022 року у Лос-Анджелесі.

Пам’ять любові (2023)

Жанр: драма, країна – Мексика, США

У головних ролях: Джессіка Честейн, Пітер Сарсгаард

Сильвія проживає детально сплановане рутинне життя. Водночас Сол постійно втрапляє в дивні ситуації, бо забуває те, що з ним сталося буквально кілька годин тому. Їхня зустріч розпочалася з дивного непорозуміння, але цей випадок зближує обох і змушує замислитись, що не так вже вони й не знайомі.

Лишайся онлайн (2024)

Жанр: детектив/драма, країна – Україна

У головних ролях: Єлизавета Зайцева, Олександр Рудинський, Олександр Ярема

У перші дні повномасштабного вторгнення Каті (Єлизавета Зайцева) випадково потрапляє до рук чужий ноутбук. Спроби знайти власника дають несподіваний результат. Оскільки дівчина не вийшла з облікових записів власника, вона має змогу спілкуватися від його імені. Катя приймає відеодзвінок від 8-річного Сави (Гордій Дзюбинський). Хлопчик впевнений, що телефонує тату і не знає де поділися його батьки. Катя вирішує допомогти дитині. В умовах боїв, які ведуться у Бучі, а саме звідти родина хлопчика, з’ясувати де ж вони знаходяться не так легко, як хотілося б. Катя просить про допомогу своїх знайомих, які воюють.

Драма та трилер “Лишайся онлайн” знята у форматі скрінлайф. Частина зйомок велася у Швеції та Львові, у реальних місцях для прихистку біженців. Українці, які поїхали від війни, знялися у кількох масових сценах. На роль хлопчика розглядалося 80 дітей. Єлизавету Зайцеву, яка виконала головну роль, обрали з поміж 30 претенденток. На момент зйомок вона була вагітна.

Велетні Ла-Манчі

Жанр: мультфільм, пригоди, сімейний – Аргентина, Бельгія, Німеччина

Це могли б бути безтурботні канікули, проведені посеред залитих сонцем пейзажів Ла-Манчі. Однак для 11-річного Альфонсо, який вважає себе нащадком славетного Дона Кіхота, це було б занадто нудно. Разом з трьома кроликами – своїми уявними друзями – він завжди знаходить якісь пригоди. Вони багато співають та ганяють околицями міста. Боротьба шляхетного лицаря із вітром – давня розвага мешканців цих країв. Альфонсо та його кролі потоваришують з Вікторією та Панчо аби разом врятувати своє містечко від великої біди. На регіон, де вони проживають, насувається небачений до того шторм. Порятунок рідного краю залежить виключно від мужності маленьких сміливців.

Пригодницький сімейний мультфільм “Велетні Ла-Манчі” створено у копродукції мультиплікаторів з Аргентини, Бельгії та Німеччини. Під час написання сценарію надихались пригодами Дона Кіхота – персонажа одного з найпопулярніших романів усіх часів.

Небезпечна гра

Жанр: драма/трилер, країна – Франція

У головних ролях: Іван Атталь, Майвенн Ле Беско, Гійом Кане 

Колись Вінсент (Гійом Кане) врятував життя Матьє (Іван Атталь). Відтоді вони підтримують близькі стосунки. Разом з дружинами багато подорожують та ведуть спільний бізнес. Головна відмінність між чоловіками в тому, що Вінсент є рішучим в усьому, а Матьє прагне уникнути будь-якої відповідальності. Він ніколи не зраджував свою дружину, на відміну від Вінсента, який часто змінює коханок. Чергова його дівчина Ельза (Альма Ходоровскі) справила на Матьє неймовірне враження і він закохався. Та що б не відбувалося, навряд чи це змусить Матьє бути рішучішим. Однак, низка випадкових подій призводить до непоправних наслідків. 

Трилер та драму “Небезпечна гра” створено у копродукції Франції, Ісландії та Бельгії. Найбільше для появи фільму потрудився Іван Атталь. Разом з Яель Лангманн він адаптував сценарій. Спершу це була комедійна п’єса, написана Еріком Асусом. Сюжет доопрацювали і перетворили у напружену драму про стосунки. Іван Атталь сам зайняв режисерське крісло та виконав одну з провідних ролей.

Полум’яне небо

Жанр: драма, комедія, мелодрама, країна – Німеччина

У головних ролях: Томас Шуберт, Томас Шуберт, Паула Бір

Молодий письменник Леон вирішує пожити в будинку свого друга на березі моря. Тут він прагне знайти натхнення та завершити книгу. Але через нове знайомство з чарівною дівчиною Леону все не вдається зосередитися на роботі. Коли в будинку з’являються ще кілька несподіваних гостей, неподалік спалахує лісова пожежа. Опинившись у пастці полум’я, герої починають зближуватися.

Ціну квитків, розклад сеансів в кінотеатрах вашого міста можна подивитися тут:

Мультиплекс
Планета Кіно
Контрамарка
Кіноафіша

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *