Україна виступила у першому півфіналі Євробачення: як це було та реакція глядачів

Менш ніж годину тому, у вівторок, 7 травня (22:00) розпочався прямий ефір першого півфіналу “Євробачення 2024”. Цього року пісенний конкурс проходить у шведському місті Мальме. Під п’ятим номером на сцену вийшли представниці від України Alyona Alyona та Jerry Heil. На багатомільйонну аудиторію конкурсу Альона Савраненко та Яна Шемаєва виконали свою композицію Teresa&Maria.

Перед представницями нашої країни виступали зірки “Євробачення” минулих років (Елені Фурейру, Ерік Сааде та Chanel), а також чотири цьогорічні учасники з Кіпру, Сербії, Литви та Ірландії. Після цього була невелика пауза та спілкування ведучих: Петри Меде та Малін Акерман. А згодом вийшов представник Великої Британії, Оллі Александер. Лише після цього настав час України.

Спочатку показали візитівку нашої країни: в ньому згадали торішніх представників (Руслану та Go_A), а також Альону та Яну на київському центральному залізничному вокзалі. Виступ Alyona Alyona та Jerry Heil розпочався з партії Шемаєвої. Було добре чутно також беквокалістів. Згодом Яна  підіймалась на скелю, а на задньому фоні була анімація, яку активно обговорювали в соцмережах до цього. Бо вона нагадувала фосфорні бомби. Після цього реп зачитала Alyona Alyona. На задньому фоні була голограма Jerry Heil.  Фінальна частина виступу – українки лежать на сцені з зображеннями інших жінок. Яна Шемаєва в кінці подякувала англійською мовою всім за підтримку України. Альона Савраненко сказала це також українською. Після завершення виступу тисячі шанувальників в залі відреагували на перформанс гучними оплесками.

За постановку відповідала дворазова номінантка на премію “Ґреммі”, всесвітньовідома одеситка Таню Муіньо. Вона знімала кліпи таким зіркам, як, наприклад, Гаррі Стайлз, Кеті Перрі, Ленні Кравіц, Сем Сміт, Cardi B, The Weeknd. А цього року, зокрема, вийшли відео для Дуа Ліпи та Дженніфер Лопес.

SMM-команда “Євробачення 2024” оперативно публікує відео з виступами учасників у соцмережах, а саме в Instagram. В YouTube їх так швидко не завантажували. Ми зібрали перші коментарі після виступу Alyona Alyona та Jerry Heil.

  • Україна останнім часом дуже добре справляється на “Євробаченні”.
  • Фінальна частина була просто вражаючою, одне з найкращих, що я бачив на “Євробаченні”.
  • Чудова пісня і чудове виконання.
  • В України завжди найкращі представники.

Що цікаво, Alyona Alyona та Jerry Heil заспівали про всесвітньовідомих святих жінок після “диявольського” (як багато хто пише в соцмережах) номера артистки Bambie Thug. Представниця Ірландії буквально викликала сатану на сцені, яка, до речі, змонтована у вигляді хреста.

Номер представниці від Ірландії

Номер представниці від Ірландії

Всього ж на вихід до фіналу, який пройде в суботу, 11 травня, претендують 15 країн. Лише п’ять з них поїдуть додому ні з чим. Хто пройде – стане відомо в кінці першого півфіналу. Бали оголошувати не будуть – ведучі назвуть десять країн у довільному порядку, аби була інтрига на фіналі. Не будуть публікувати і результати голосування. У півфіналах оцінки членів національного журі не кажуть). До речі, не називають і їхні імена, аби не наражати їх на небезпеку та пресінг. Все це стане відомо в день фіналу.

Згідно з букмекерами, Україна має 95% шансів на потрапляння до фіналу. Подібний показник і в Хорватії. Мають пройти до суботнього шоу і представники з Литви, Ірландії, Фінляндії, Люксембургу, Португалії, Кіпру, Польщі та Сербії. Попередньо не кваліфікуються Австралія, Словенія, Молдова, Азербайджан та Ісландія. Так це буде чи ні, ми дізнаємо в найближчі години.

Прогнози букмекерів на перший півфінал

Прогнози букмекерів на перший півфінал “Євробачення 2024”

Голосування у півфіналі розпочнеться після виконання останньої пісні та триватиме приблизно 15-25 хвилин. Глядачі можуть віддати свої голоси за допомогою застосунків для iOS, Android або Windows. Зокрема, через додаток Evrovision Song Contest можуть голосувати з країн, які не беруть участь у конкурсі. Це можуть зробити і українці за кордоном. Зауважимо: українці в Україні не можуть голосувати за Alyona Alyona та Jerry Heil.

Номери, за якими можна проголосувати за Україну

Номери, за якими можна проголосувати за Україну

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *